Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετράνε…τον πατριωτισμό τους! Και οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη αν όχι ευθέως για έλλειψη πατριωτισμού, πάντως σίγουρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται κρίσιμα εθνικά θέματα και ελληνοτουρκικά!

Η τελευταία αφορμή για τους αγώνες…πατριωτισμού δόθηκε με την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν:

«Η ΝΔ έμπλεξε τα προσωπικά παιχνίδια και τις δημόσιες σχέσεις της κυρίας Μπακογιάννη με την άσκηση εξωτερικής πολιτικής», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στη ΝΔ.
«Είτε είναι ανόητοι, είτε τους παριστάνουν για να μην την αδειάσουν. Το αποτέλεσμα πάντως είναι το ίδιο», τόνισε σε δήλωσή του.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ έμπλεξε την παρουσία της κυρίας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας Ερντογάν με την αυριανή συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στις Βρυξέλλες!

«Αν ήταν, όπως είπε ο κυβερνητικός διπρόσωπος, “ακατανόητη και επιζήμια” η παρουσία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, πώς χαρακτηρίζει άραγε τη συνάντηση που θα έχουν τελικά την Πέμπτη οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν;», ρωτά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές».

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά τα ωραία, ήρθε και μια δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Α.Δημοσχάκη για την Συνθήκη της Λωζάνης την οποία χαρακτήρισε επαίσχυντη και επώδυνη ν΄ ανάψει κι άλλο τα αίματα.

Να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση και στην αξιωματική ανιτπολίτευση ότι “απέναντι” ο Ερντογάν κατόρθωσε να γίνει αυτό που ονειρευόταν: πρόεδρος με εξουσίες σουλτάνου. Ως τέτοιος επέλεξε αμέσως μετά από την ορκωμοσία του να πάει στην κατεχόμενη Κύπρο και να μιλήσει με τον υπάλληλό του Ακιντζί για τα…ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου!
Στο μεταξύ οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν 133 ημέρες τώρα στις φυλακές Αδριανούπολης και στο Αιγαίο, οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να γίνονται ξανά “ζωηροί” μετά από την ορκωμοσία Ερντογάν. Αυτά είναι μόνο η αρχή καθώς ο Ερντογάν έχει μεγάλα θέματα να αντιμετωπίσει στην οικονομία αλλά και στα πολεμικά του μέτωπα. Η “χύτρα” μπορεί να “σκάσει” και δεν το ΄χει σε τίποτα πλέον να μας χρησιμοποιήσει ως “βαλβίδα εκτόνωσης”. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες θα συναντήσει και τον Τραμπ. Όσοι πιστεύουν ότι έχουν εξασφαλίσει την “προστασία” μας στο 100% από τις καλές ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καλό θα ΄ναι να ανατρέξουν στη σχετικά πρόσφατη ιστορία μας…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016