Θεωρήσαμε ότι ήταν …ανέκδοτο και γι΄ αυτό δεν ασχοληθήκαμε καν. Ωστόσο στη συνάντηση που είχαν οι δημοσιογράφοι με τον Α/ΓΕΕΘΑ, διαπιστώσαμε ότι πράγματι κάποιοι πρότειναν στο ΠΝ να …φορτωθεί  δύο φρεγάτες Oliver Hazard Perry!!!
Δεν μας έφθαναν τα Kiowa του ΓΕΣ, συζητάμε να πάρουμε πλοία από την Αυστραλία τα οποία αν δεν τα πάρουμε τα έχουν έτοιμα για…βύθιση;

Όπως λένε “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”, αλλά τέτοιες επιλογές ξεπερνούν ακόμη κι αυτή τη λογική…

Το επιχείρημα είναι ότι τα πλοία μπορούν να φέρουν SM-2, μόνο που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι Αμερικανοί θα το αποδεσμεύσουν. Ακόμη κι έτσι όμως τα πλοία αυτά είναι παλαιά και δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στο ΠΝ. Όχι μόνο στο Στόλο αλλά και στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, την οποία προσπαθούμε να βοηθήσουμε με την επιλογή νέων πλοίων.

Υποτίθεται ότι η απόφαση για να προμηθευτεί η Ελλάδα τις γαλλικές φρεγάτες Belhara, ήταν οριστική. Η αμερικανική “σφήνα” όμως φαίνεται ότι έχει περιπλέξει την κατάσταση και θα ακούσουμε από δω και πέρα πολλά περίεργα και απίθανα.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016