Εμπορικό πλοίο που χρησιμοποιείται από τον ρωσικό Πολεμικό Στόλο πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου και κατευθύνεται προς την Συρία, μεταφέροντας ασθενοφόρα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters από την Κωνσταντινούπολη.
Η Συρία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού την Κυριακή, αρνούμενη επί εβδομάδες τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι ο κορονοϊός έχει πλήξει την χώρα που έχει ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας και στην οποία υπάρχουν χιλιάδες Ιρανοί μαχητές και Σιίτες προσκυνητές.
Το ρωσικό πλοίο Dvinitsa-50 μεταφέρει τουλάχιστον τρία στρατιωτικά ασθενοφόρα και ένα κοντέινερ στο κατάστρωμα του.
Η Ρωσία η οποία υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, έχει από το 2015 μια ναυτική βάση στην πόλη Ταρτούς της Συρίας και μια αεροπορική βάση στην πόλη Λατάκεια.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στις ένοπλες δυνάμεις.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόiγκου είχε υποβληθεί σε τέστ κορονοϊού αμέσως μόλις επέστρεψε από την Συρία όπου είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, το οποίο έδειξε ότι ο Ρώσος υπουργός είναι αρνητικός.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016