Πάνω από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ, αλλά και συμπαραγωγές θα κάνουν πρεμιέρα το 2018 στο COSMOTE HISTORY, ενώ από αύριο Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το κανάλι θα μεταδίδεται σε υψηλή ευκρίνεια.

 

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα δύο χρόνια λειτουργίας του καναλιού, μέσα στις επόμενες εβδομάδες το Cosmote TV GΟ θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπηρεσία, ανεξαρτήτως του τηλεπικοινωνιακού παρόχου που έχει ο συνδρομητής, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα διατίθεται και μέσω ειδικής συσκευής που θα συνδέεται στο διαδίκτυο και πάλι ανεξαρτήτως τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

 

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητο ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο. Με το COSMOTE HISTORY στόχος μας ήταν να αναδείξουμε αυτόν τον πλούτο και να φέρουμε τους συνδρομητές μας πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να κάνουμε τους συμπολίτες μας περήφανους για την κληρονομιά τους. Η υψηλή θέση που έχει κατακτήσει το κανάλι στην προτίμηση των τηλεθεατών δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Τσαμάζ. «Όραμά μας είναι το COSMOTE HISTORY να γίνει η παρακαταθήκη του Ομίλου ΟΤΕ για τις επόμενες γενιές» πρόσθεσε.

 

Σε αυτά τα δύο χρόνια, το COSMOTE HISTORY έχει φέρει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, έχει προβάλλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής, όπως το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS κ.ά.

 

Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει -για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση- σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας.

 

Μεταξύ άλλων, έρχονται η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αθωνική Πολιτεία» για την ιστορία των μοναστηριών και το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών της Αθωνικής Πολιτείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Οι Θρύλοι των Γηπέδων» με πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα, η σειρά «Βιβλία και Βιβλιοθήκες», όλα σε παραγωγή COSMOTE TV. Από συμπαραγωγές, οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τη σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: H δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος» για την κρίσιμη δεκαετία που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» για τον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη, «Τα Λάφυρα», για τις αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από τη χώρα καταγωγής τους, κ.ά.

 

Συνολικά, το 2018 το COSMOTE HISTORY HD θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, που καλύπτουν το 25% του νέου προγράμματος του καναλιού.

 

Επιπλέον, το COSMOTE HISTORY θα αναλάβει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου.

 

Στα σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ είναι το περιεχόμενο του COSMOTE HISTORY να διατεθεί για τις εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών στα σχολεία. Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις επενδύσεις που απαιτήθηκαν για τη δημιουργία της συνδρομητικής τηλεόρασης και για το αν αυτές θα συνεχιστούν, ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ σημείωσε πως δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα πάνω από 250 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε πως φτιάχτηκε για να αναπληρώσει τα έσοδα που χάνονταν από την κλασική τηλεφωνία. «Σήμερα έχουμε καταφέρει να ισοσκελίσουμε τη δραστηριότητά αυτή. Δεν μας δίνει ακόμη κέρδη, αλλά βοηθάει πολύ στη διατήρηση των συνδρομητών του Ομίλου» είπε και συμπλήρωσε: «Πιστεύω στη συνδρομητική τηλεόραση. Αυτό που εύχομαι είναι όσοι μπουν να επενδύσουν χρήματα για να παραξουν ποιοτικό πρόγραμμα και όχι reality».

 

Σημειώνεται, πως, σύμφωνα με τον Όμιλο, η τηλεοπτική πλατφόρμα απασχολεί άμεσα 100 άτομα και έμμεσα 200 εργαζόμενους, ενώ οι συνδρομητές είναι 525.000 με πρόσβαση σε 90 ψηφιακά κανάλια.

 

Όπως τόνισε ο κ. Τσαμάζ, ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών επιβραδύνθηκε λόγω της επιβολής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης (10%) και της επιπλέον επιβάρυνση 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. «Το 2016 είχαμε κλείσει με 500.000 συνδρομητές. Υπολογίσαμε ότι το 2017 θα είχαμε 600.000 συνδρομητές, αλλά η φορολογία και οι επιβαρύνσεις ανέκοψαν την ανοδική τάση» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016