Απίστευτο ατύχημα που θα μπορούσε να είχε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία στελεχών που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο της άσκησης «ΤΑΛΩΣ-15», σημειώθηκε τραυματισμός στελέχους.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης ελικόπτερο CHINOOK «πέρασε» τόσο χαμηλά από check point ώστε από τα “καθοδικά ρεύματα” ,ξηλώθηκαν  τα πάντα.

“Χαρακτηριστικά μας κατήγγειλαν”,γράφει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων  “ότι βαρέλια, παστωμένα, αλλά και μια σιδερένια σκοπιά «φύγανε» από την πίεση του αέρα που προκάλεσε η χαμηλή πτήση. Ένα πραγματικό βομβαρδισμένο τοπίο…
Φυσικά, όλα αυτά ήταν αντιληπτά από τους επικεφαλής της άσκησης, οι οποίοι όμως δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η επικίνδυνη πτήση του CHINNOK επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά όμως ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν ακόμη μεγαλύτερος.
Και πραγματικά, η πίεση του αέρα σήκωσε μια ολόκληρη σκηνή, μαζί με τον πυροτεχνουργό που ήταν μέσα. Ευτυχώς, το βάρος του εξοπλισμού που έφερε το στέλεχος του Μηχανικού- ΤΕΝΞ τον έσωσε. Τραυματίστηκε σοβαρά όμως και νοσηλεύεται σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016