Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής, Bergmann Kord

«Η τεχνική αποκατάστασης μαλλιών HOS θέτει τον Άνθρωπο στο επίκεντρο… Δεν είναι Παραλλαγή. Είναι Αναγκαιότητα!»

Η Bergmann Kord συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πρωτοπορίας στο θέμα της τριχόπτωσης.
Ήταν η πρώτη Κλινική Μαλλιών που έκανε Μεταμόσχευση Μαλλιών στην Ελλάδα και από το 1979 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 67.000 αντίστοιχες επεμβάσεις.

Ανάμεσα στις πολλές εφαρμογές καινοτομίας που έχει φέρει στην Ελλάδα είναι και η καινοτόμος τεχνική HOS (Hollywood on the Streets), η οποία αφορά στον πιο «φυσικό» τρόπο αποκατάστασης των χαμένων μαλλιών, που προκαλούνται λόγω ιατρικών καταστάσεων.
Για την τεχνική αυτή μιλάει σήμερα στο Militaire ο κύριος Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord.

Τα στοιχεία δείχνουν κ. Κορδερά ότι η τεχνική HOS αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς τεχνικές αποκατάστασης μαλλιών. Πείτε μας δύο λόγια για την τεχνική αυτή.

Η καινοτόμος τεχνική HOS αποτελεί τον πιο «φυσικό» τρόπο αποκατάστασης των χαμένων μαλλιών, τα οποία χάνονται λόγω ιατρικών καταστάσεων, όπως π.χ. λόγω χημειοθεραπειών, αλωπεκίας κ.α.

Πρόκειται για την πιο ενδεδειγμένη διαδικασία Προσθετικής Μαλλιών, που έχει δηλωθεί στον FDA, τον Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και αφορά στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, το οποίο αποκαθιστά αποτελεσματικά και φυσικά την εικόνα του τριχωτού.

Η Bergmann Kord πρωτοπορεί στις Μεταμοσχεύσεις Μαλλιών από το 1979. Πως η τεχνική HOS συμπλέει με αυτή την εξειδίκευση;

Για την Bergmann Kord o άνθρωπος βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Στόχος μας είναι με τις Μεταμοσχεύσεις Μαλλιών να του προσφέρουμε μόνιμη λύση βελτίωσης της εμφάνισής του, με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για την κοινωνικότητα και την ψυχολογία του. Την ίδια στιγμή όμως είμαστε δίπλα και στους ανθρώπους που έχουν πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Μια από τις κινήσεις μας προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η εφαρμογή της τεχνικής HOS για τους ανθρώπους που χάνουν τα μαλλιά τους λόγω αλωπεκίας, αλλά – κυρίως – λόγω θεραπειών που ακολουθούν, όπως π.χ. λόγω χημειοθεραπειών.
Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη τεχνική, την οποία μόνο η Bergmann Kord μπορεί να εφαρμόσει, με την απόλυτη εξειδίκευση και εμπειρία των Ιατρών και του Επιστημονικού Προσωπικού που διαθέτει.

Σε τι διαφέρει η τεχνική HOS από την κλασική Περούκα Παθήσεων;

Η τεχνική HOS υπερτερεί σε σχέση με την κλασική περούκα παθήσεων διότι καλύπτει ολοκληρωτικά τις «αδυναμίες» της τελευταίας. Με αυτή, τα μαλλιά λούζονται, χτενίζονται και επιδέχονται κάθε είδους κομμωτικές διεργασίες, όπως και τη χρήση προϊόντων περιποίησης.
Χάρη στην εξαιρετική λεπτότητα του υλικού της δεν γίνεται αντιληπτή στην όραση και την αφή, αφού δημιουργεί την αίσθηση φυσικού μαλλιού και όχι προσθετικής περούκας.
Από την άλλη, η κατασκευή βασίζεται στην αρχική εικόνα του ασθενή.  Χρησιμοποιούνται φυσικά μαλλιά που μπορεί να είναι ακόμα και τα δικά του. Έχει απόλυτη σταθερότητα και επιτρέπει τη συμμετοχή σε κάθε δραστηριότητα, χωρίς το παραμικρό άγχος για τις καθημερινές κινήσεις. Λόγω χρήσης υποαλλεργικού υλικού, το πλέγμα είναι απολύτως ασφαλές, διατηρεί την υγιεινή του τριχωτού και επιτρέπει στο δέρμα να «αναπνέει». Σημαντικό δε είναι το γεγονός ότι δεν επηρεάζει την επανέκφυση νέων μαλλιών, μετά το πέρας της θεραπείας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ανάπτυξη της τεχνικής HOS. Mε αυτή οι ογκολογικοί ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή, χωρίς η απώλεια των μαλλιών τους – λόγω των χημειοθεραπειών – να αποτελεί τροχοπέδη για την καθημερινότητά τους. Η αίσθηση της φυσιολογικής καθημερινότητας βελτιώνει την Ψυχολογία και την Αυτοπεποίθησή τους, κάτι που αποτελεί ισχυρό όπλο στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους.
Όλοι γνωρίζουμε πόση σημασία έχει η θετική Ψυχολογία σε τέτοιες καταστάσεις… 
Η καινοτόμος Τεχνική HOS δεν είναι Παραλλαγή. Είναι αναγκαιότητα!

Άρα ο ασθενής που θα έρθει στην Bergmann Kord θα βιώσει μια μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης του προβλήματός του…

Με τον τρόπο που μόνο η Bergmann Kord μπορεί να το κάνει. Οι Ιατροί και το Επιστημονικό Προσωπικό της Bergmann Kord θα σταθούν δίπλα στον ασθενή, με ανθρωπιά, θαλπωρή και πραγματικό ενδιαφέρον, προσφέροντάς του με την τεχνική HOS  τη δυνατότητα για μια καθημερινότητα όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για την εμφάνισή του.

Ποια μηνύματα λαμβάνετε από τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αξιοποιήσει την τεχνική HOS;

Με την εφαρμογή της τεχνικής HOS, ο ασθενής διατηρεί ακριβώς την αρχική εικόνα των μαλλιών του, εξασφαλίζοντας απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που δεν έχει καμία διαφορά από τα δικά του μαλλιά και επομένως δεν γίνεται αντιληπτή η κατάσταση του και συγκεκριμένα η απώλεια των μαλλιών. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ίδιο, την ψυχολογία του αλλά και για την θεραπεία του.

Για εμένα προσωπικά είναι μεγάλη ηθική ικανοποίηση να βλέπω ανθρώπους να κερδίζουν εκ νέου την αυτοπεποίθησή τους, να αισθάνονται σαν να ξεκινούν μια νέα ζωή, με αισιοδοξία, δύναμη, αλλά και με ενισχυμένη την ανάγκη για δημιουργικότητα σε κάθε τομέα της ζωής τους. Είναι απίστευτο συναίσθημα να καταφέρνεις η επαγγελματική σου δράση να έχει τόσο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία…

Πληροφορίες για την Τεχνική HOS:
Bergmann Kord, Λ. Κηφισίας 348 (Έναντι Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ»), 152 33 Χαλάνδρι/Αθήνα,
Τηλ.: 210 68 28 888,
www.iatrikesperoukes.gr