ΑΣΟΕΕ: Η επικίνδυνη επιβράβευση ενός λάθους από “εθνοπατέρες”

Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και συνδικαλιστές της Αστυνομίας, από χθες τριγυρνούν σε τηλεοπτικά παράθυρα και υπερασπίζονται τον νεαρό της φωτογραφίας. Είναι Ειδικός Φρουρός που πρόσφατα είχε προσληφθεί.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας ο νεαρός Ειδικός Φρουρός, ακόμη νοσηλεύεται . Στη φωτογραφία η στιγμή που έχει τραβήξει όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ…

Η υπεράσπιση τέτοιων συμπεριφορών είναι πιθανό να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες και δύσκολες καταστάσεις.Αν αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν “εθνοπατέρες” και συνδικαλιστές ,τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Το χειρότερο είναι ότι σ΄ αυτή τη χώρα ξεχνάμε ακόμη και όσα συνέβησαν χθες. Πόσο μάλλον τη δολοφονία ενός νεαρού παιδιού από αστυνομικό , έτσι χωρίς λόγο.

Όσοι “εθνοπατέρες” νομίζουν ότι στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε αστυνομία στα πρότυπα άλλων χωρών ,όπου πολίτες εκτελούνται κάποιες φορές “δια ασήμαντη αφορμή”, ας πάνε να βάλουν υποψηφιότητα εκεί. Στην Ελλάδα θέλουμε και χρειαζόμαστε Αστυνομία σοβαρή, με εκπαιδευμένους επαγγελματίες που θα ξέρουν πότε πρέπει να κάνουν χρήση του όπλου τους και δεν θα το ΄χουν ως “αξεσουάρ” ακόμη κι όταν “πάνε να συναντήσουν την κοπέλα τους”, όπως μας είπαν για το προχθεσινό περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ.

Το θέμα ασφάλεια του πολίτη είναι πάρα πολύ σοβαρό και γι΄ αυτό υπάρχει η Αστυνομία , για να το αντιμετωπίσει. Αν αρχίσουμε να έχουμε ανασφάλεια και για το πως μπορούν να αντιδράσουν οι προστάτες του νόμου και της τάξης ,δεν πάμε καθόλου καλά.

Ανασφάλεια η οποία γίνεται ακόμη πιο έντονη ακούγοντας “εθνοπατέρες” να επιβραβεύουν επικίνδυνα λάθη, στοχεύοντας στο μοναδικό πράγμα που τους ενδιαφέρει: στα ψηφαλάκια.

Θα είναι πραγματικά χρήσιμο να ασχοληθούν οι “εθνοπατέρες” με το αν και πόσο σωστά εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί μας. Κι επειδή δεν εκπαιδεύονται ούτε σωστά, ούτε όσο θα ΄πρεπε, να απαιτήσουν αυτό το θέμα να επιλυθεί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016