Χθες είχαμε 66 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο. Οι NAVTEX πέφτουν βροχή από την Τουρκία και κάποιες απ΄αυτές είναι “προβληματικές”. Οι Τούρκοι εξέδωσαν μία ακόμη με την οποία ενημερώνουν πως θα κάνουν άσκηση έρευνας-διάσωσης στη περιοχή του Καστελόριζου, την Τρίτη.

Οι Τούρκοι δίνουν την εντύπωση ότι έχουν την αγωνία να μην περάσει ούτε ένα 24ωρο χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο. Σαν να θέλουν να αποδείξουν πως η επιχείρηση που προετοιμάζουν στη Συρία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να επηρεάσει στο ελάχιστο τα όσα επιδιώκουν στο Αιγαίο. Αν δεν είχαν τον “πονοκέφαλο” της Συρίας θα λέγαμε ότι επιδιώκουν μια κλιμάκωση στο Αιγαίο, την οποία όμως θέλουν να “χρεώσουν” σε εμάς.

Όπως και να ΄χει η κατάσταση απαιτεί εγρήγορση η οποία παρά το άκρως τοξικό πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει.

Η NAVTEX των Τούρκων για το Καστελόριζο:

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016