Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε την εκτίμηση ότι “ο Ερντογάν στη Συρία παλεύει να διασώσει την υπόστασή του στο εσωτερικό. Είναι ένας στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας αλλά έκαναν το λάθος οι Τούρκοι να  βρεθούν στην αντίπαλη πλευρά και από συνεργάτες με τους Ρώσους να γίνουν ανταγωνιστές.  Κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια να πείσουν τη Διεθνή Κοινότητα  ότι καλύτερη επιλογή είναι να μείνει η περιοχή στη δική τους ζώνη ασφαλείας ούτως ώστε να μην έχουν μετανάστες, να μην έχουν το θέμα με τους κούρδους κλπ.  Όμως εδώ υπάρχει ένα παράδοξο “.

“Έχει μπει η Τουρκία στη Συρία  έχει καταλάβει κάποιους χώρους  και διαμαρτύρεται γιατί το κυρίαρχο Κράτος πού είναι η Συρία προσπαθεί να ελέγξει τις  περιοχές της. Η Ρωσία ξέρουμε πολύ καλά ότι υποστηρίζει  τον Ασαντ και είναι υπέρ της ακεραιότητας της Συρίας”.

“Ο Ερντογάν όταν κερδίζει σε άλλα πεδία έρχεται στη δικιά μας περιοχή  ενισχυμένος  και προσπαθεί με περισσότερη επιθετικότητα να περάσει αυτά τα οποία θέλει.  Είχαμε πει ότι αν του έβγαινε το παιχνίδι στη Συρία θα ερχόταν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο με περισσότερες αξιώσεις.  Το έκανε κάποια στιγμή.  Τώρα σφυροκοπείται,  έχει θέμα  στη Συρία έχει θέμα στη Λιβύη και  έχει μαζευτεί.  Αυτό είναι προσωρινό,  δεν σημαίνει ότι έχουμε απαλλαγεί από το πρόβλημα”

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016