“Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις ως μία κατάσταση ρουτίνας”, δήλωσε ο πρώην ΥΕΘΑ και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. Ο κ.Αποστολάκης επέμεινε ότι “πρέπει να ΄χουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία” αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι όσα κάνει εναντίον της Ελλάδας μετατρέπονται σε κατάσταση ρουτίνας.

Ο κ.Αποστολάκης επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει αισθητή όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να μην ανεχτεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Για τον Έβρο ο κ.Αποστολάκης είπε ότι είναι προφανές ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να μας παρενοχλεί ,αλλά πιστεύει ότι δεν θα επιχειρήσει κάτι ανάλογο μ΄ αυτό που έκανε το Μάρτιο. “Ο Έβρος είναι καλά οχυρωμένος”, είπε ο πρώην ΥΕΘΑ ο οποίος πρόσθεσε ότι η επέκταση του φράχτη πρέπει να προχωρήσει .

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016