Ημερολόγιο-ατζέντα του 2019, κυκλοφορεί στην ΕΛΔΥΚ, με αποφθέγματα – ρητά των ναζιστών Χίτλερ και Γκαίμπελς, να περιλαμβάνονται σ΄ αυτή! Την καταγγελία κάνουν 3 βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτησή τους προς τον ΥΕΘΑ.

Η ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Ημερολόγιο – ατζέντα του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Στην Ελληνική Δύναμη της Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), κυκλοφορεί ημερολόγιο – ατζέντα έτους 2019, έκδοση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνονται αποφθέγματα – ρητά των ναζιστών Χίτλερ και Γκαίμπελς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σε στρατόπεδα υπάρχουν αποφθέγματα – ρητά ναζιστών. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία και η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη.
Πρόκειται για προσπάθεια που στόχο έχει να αλλοιώσει τα ναζιστικά – δολοφονικά χαρακτηριστικά τους, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να δηλητηριάσει τη συνείδηση της στρατευμένης νεολαίας.
Οι ναζιστές – εγκληματίες είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση του λαού μας. Έχουν μπει στα σκουπίδια της ιστορίας, για τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του λαού μας και άλλων λαών την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και είναι απαράδεκτη κάθε προσπάθεια προβολής τους.
Ο λαός έδωσε ηρωικές μάχες ενάντια στους ναζιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, με χιλιάδες νεκρούς στην Εαμική Αντίσταση.
Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να αποσύρει από τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων το συγκεκριμένο ημερολόγιο – ατζέντα και να μην επιτρέψει στο εξής την εμφάνιση ανάλογων φαινομένων, με σαφή στόχο των εξαγνισμό των ναζιστών, αλλά και των απογόνων τους, με όποια μορφή και τρόπο εμφανίζονται, αυτά τα εγκληματικά αποβράσματα, όπως η Χρυσή Αυγή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου ημερολογίου και την εξάλειψη ανάλογων φαινομένων;

Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος

Νίκος Παπαναστάσης

Θανάσης Παφίλης

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016