Ο Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου παρέδωσε τα καθήκοντά του Α/ΓΕΕΘΑ στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του,κάνοντας απολογισμού έργου όπως συνηθίζεται αναφέρθηκε στα δύο προγράμματα που έχει πιστέψει. Και τα δύο της ΠΑ.

Το ένα είναι η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, που θα ΄πρεπε να ΄χει γίνει από το 2000. Πως θα πάει αυτό το πρόγραμμα θα το δούμε. Αν κι έχει περάσει ένας χρόνος από την υπογραφή του, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Το δεύτερο που θα μας απασχολήσει εκτός από τον χρόνο ολοκλήρωσης του , είναι ποιο θα ΄ναι το κόστος του.

Ο κ.Χριστοδούλου είπε ακόμη ότι τα F-35 “θα γράψουν ιστορία στις Ένοπλες Δυνάμεις”. Πρέπει πρώτα απ΄ όλα να αγοραστούν. Όλα είναι υπέρ τους ,αλλά κάπως έτσι ήταν η κατάσταση και με τα Eurofighter,για τα οποία υπήρχε και απόφαση ΚΥΣΕΑ. Τώρα υπάρχει η δική του άποψη η οποία έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση. Με το Eurofighter, γλιτώσαμε το μέγα φιάσκο. Με το F-35 θα δούμε τι θα προκύψει. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά και η συζήτηση για το  αν το κόστος του ανταποκρίνεται στα “θέλω” μας, θα γίνει και θα ΄ναι μεγάλη.

Κατά τ΄άλλα ο κ. Χριστοδούλου είπε μεταξύ άλλων:

Μιλώντας γα τις προσπάθειες που έγιναν για το Πολεμικό Ναυτικό, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της αναβάθμισης των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, στην παραλαβή νέων πυραυλάκατων, και στα προγράμματα για την ανανέωση του στόλου με νέες φρεγάτες. Αναφορικά με το Στρατό Ξηράς, ο κ. Χριστοδούλου στάθηκε στην προσπάθεια που έγινε για την αναδιοργάνωσή του σύμφωνα με τα νέα πρότυπα, στην αναβάθμιση των ειδικών δυνάμεων και στην αξιοποίηση των ελικοπτέρων NH-90.

Επίσης, ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέρα από το πρωταρχικό τους σκοπό, που είναι η προάσπιση της χώρας, προσφέρουν καθημερινά, με τα μέσα τους και το προσωπικό τους, ένα μεγάλο κοινωνικό έργο. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Ακόμα, ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων για τον επαγγελματισμό τους, το υψηλό αίσθημα ευθύνης τους και την εργατικότητα τους.

Τέλος, ο κ. Χριστοδούλου ευχήθηκε στον κ. Φλώρο καλή επιτυχία και να οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα πιο ψηλά.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016