Απίστευτες μεθοδεύσεις από το ΥΠΕΘΑ στο Πολεμικό Μουσείο, προκειμένου να υποχρεώσουν την επιτυχημένη διοίκηση υπό τον Αντιναύαρχο ε.α Αθανάσιο Παναγόπουλο να αποχωρήσει! Από τις πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησης, το θέμα της αλλαγής διοίκησης στο Πολεμικό Μουσείο ,είχε τεθεί με παράδοξη έμφαση! Κι όχι μόνο αυτό. Με μια κίνηση πλήρους ασέβειας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αποφάσισε για πρώτη φορά στην ιστορία να μην τοποθετείται Ανώτατος Απόστρατος Αξιωματικός διοικητής επικεφαλής στη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου, αλλά πολιτικό πρόσωπο, το οποίο αμέσως είχε βρεθεί. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Λιάσκο, που το ΥΠΕΘΑ ήθελε να τοποθετήσει πρόεδρο του ΔΣ.

Ο αντιδράσεις Απόστρατων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ανάγκασαν την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να κάνει πίσω. Αλλά όχι και να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Ξεκίνησε μια “επιχείρηση αποδόμησης” της εξαιρετικά επιτυχημένης διοίκησης του Πολεμικού Μουσείου, φθάνοντας στο σημείο να διατάξουν και ΕΔΕ!!!

 

 

Η επιτυχία της διοίκησης είναι απολύτως μετρήσιμη με συγκεκριμένα στοιχεία. Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που επικαλείται απόφαση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου με την οποία ανακαλεί όχι όλα αλλά κάποια μέλη του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου, λόγω “πλημμελειών στη λειτουργία του” θα συζητηθεί πάρα πολύ και είναι προφανές ότι δεν θα περάσει έτσι. Πρόκειται για εξόφθαλμη προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων κατά της σημερινής διοίκησης του Πολεμικού Μουσείου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016