Σε πρόσφατο άρθρο μας αναφερθήκαμε ανώνυμα σε κάποιες δραστηριότητες απόστρατου αξιωματικού. Eίναι πράγματι αναπάντεχο έως και αστείο, το τι «ψάρια» μπορεί να πιάσει ένα δημοσίευμα στο οποίο δεν αναφέρθηκε ποτέ όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τρέχων επάγγελμα, ή οποιοδήποτε άλλο γεγονός και χαρακτηριστικό, που να προσδιορίζει μοναδικότητα φυσικού προσώπου.  Και εξηγούμαστε….. δεχθήκαμε πολλές δεκάδες τηλέφωνα παραπόνων από απόστρατους αξιωματικούς, από φίλους αυτών αλλά και κάποια εξώδικα από άλλους με τα οποία όλοι οι παραπάνω παραπονούνται ότι το ρεπορτάζ τους φωτογράφιζε!!!

Τους ενημερώνουμε ότι ο Tύπος έντυπος και ηλεκτρονικός δεν φιμώνεται ειδικά όταν
κινείται σε διάδοση πληροφορίας με γενική ρήτρα….. όποιος βλέπει τον εαυτό του
“ηγήτορα Μωυσή” είναι θέμα δικό του και του εκάστοτε κόμματος που ανήκει και
επί αυτού το Militaire.gr δεν θα περιορίσει την δημοσιογραφική δράση του η
οποία περιβάλλεται με προστασία Συνταγματικού Μανδύα.

Είναι προφανές ότι οι νομικοί μας σύμβουλοι θα απαντήσουν – αν και εφόσον κρίνουν έτσι – στα δεκάδες παράπονα των Αποστράτων ή στα εξώδικα, ενώ παράλληλα  θα εκτιμηθεί η ενεργοποίηση αιτήσεων ποινικής αξιολόγησης σε κάποιους που εγγράφως καταφέρονται εκτός ορίων.

Όσοι θεωρούν ότι οι δημοσιογράφοι είναι ή πρέπει να γίνουν σάκοι του μποξ, θα πρέπει να ψάξουν αλλού, όχι στο Militaire.gr .

 

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016