«Η εθνική συμφιλίωση είναι μια μεγάλη κατάκτηση» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη στις εκδηλώσεις των Πρεσπών που είναι αφιερωμένες στα 70 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου πολέμου.

«Η παράταξή μας έκλεισε τις πληγές της εμφύλιας διαμάχης, αλλά αυτή την περίοδο δυστυχώς, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γυρίζουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας σε μια διχαστική και πολωτική αντιπαράθεση» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Ανέφερε ακόμη, ότι «ο ελληνικός λαός που έχει πληρώσει το τίμημα, το κόστος της διαμάχης και του διχασμού δεν θα το επιτρέψει». Υπογράμμισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής μένει σταθερά στην γραμμή της εθνικής συνεννόησης και της ενότητας του ελληνικού λαού», ενώ επεσήμανε ότι «η ευθύνη για την διαμόρφωση του μέλλοντός μας είναι κοινή, παρά τις διαφορές και τις αντιπαραθέσεις που μπορεί να έχουμε» .
Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι σήμερα «χρειαζόμαστε εθνική αφύπνιση, εθνική αυτοπεποίθηση,, χρειαζόμαστε αξιοπρέπεια για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» και ότι το ΚΙΝΑΛ εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016