Διαξιφισμοί (Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Miracolo, Miracolo!

Την Κυριακή το πρωί της 31-3-19,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πάκης Παυλόπουλος συγκάλεσε, με άκρα μυστικότητα σύσκεψη, των Αρχηγών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρών και ο υπουργός Άμυνας.

Θέμα: που βρισκόμαστε, από αμυντικής άποψης, σε σχέση με την αυξανόμενη απειλή της Τουρκίας. και την πρόκληση στο Αγαθονήσι.

Ο κ. Πρόεδρος, έλαβε τον λόγο, ειπών, grosso modo, τα εξής:

Δεν θα κομίσω γλαύκα αν αναφέρω ότι η κατάσταση της Χώρας και της αποτροπής δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ευχάριστη και εγγυώμενη την ασφάλεια μας. Ενημερώθηκα, λεπτομερώς, από τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ τον οποίο εκάλεσα να μου εκθέσει καθαρά και λεπτομερώς όλη την αλήθεια. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι ελλείψεις τεράστιες. Με διαβεβαίωσε όμως ότι οι ΕΔ είναι έτοιμες, αν κληθούν, να πολεμήσουν. Πρέπει να τις εξοπλίσουμε για να το κάνουν. Φθάνουν, όμως οι φανφάρες και τα παχιά λόγια.

Για την κατάσταση αυτή φέρουμε απόλυτη ευθύνη εμείς οι πολιτικοί που διαχειριστήκαμε τα κοινά κατά τον πλέον απαράδεκτο τρόπο και την άμυνα επιπόλαια και ασυνείδητα. Γονατίσαμε τους πολίτες, κλείσαμε μαγαζιά, σπρώξαμε επιχειρήσεις σε χρεωκοπία, αναγκάσαμε σε αυτοεξορία 500.000 νέους, ως επί το πολύ επιστήμονες, πολλούς άλλους σπρώξαμε στην ανεργία και καταφέραμε να αποκτήσουμε τον τίτλο του άρπαγα, ακόρεστου, βουλιμικού στην καταβρόχθιση του δημοσίου χρήματος και το σπουδαιότερο: Αφήσαμε την Άμυνα στο έλεος της αδιαφορίας.

Σημειώνω ότι κατά την περίοδο της Κρίσης, των μεγάλων θυσιών των πολιτών, ΟΥΔΕΜΙΑ, ναι ΟΥΔΕΜΙΑ, υπέστημεν οικονομική ζημία. Ουδενός προνομίου στερηθήκαμε, μόνη μας φροντίδα ήταν η προστασία των συμφερόντων μας.

Απαιτείται, λοιπόν ένας εθνικός συναγερμός με τον πολιτικό κόσμο μπροστάρη για να προλάβουμε το κακό.

Πρέπει, λοιπόν να συγκεντρωθούν χρήματα για την Άμυνα: Μπορεί να βρεθούν.

Αρχίζω από τον εαυτόν μου: Λαμβάνω ως ετήσια αποζημίωση το θηριώδες ποσό των 373.000 € μεγαλύτερο από πολλούς Ευρωπαίους συναδέλφους μου. Ουδεμία περικοπή υπέστην την στιγμή που οι μισθοί και Αξιωματικών, των χειριστών μαχητικών Α/Φ και Ε/Π περικόπησαν άνω του 50%. Νομίζω ότι ούτε σε σας έγινε κάποια περικοπή.

Κατόπιν τούτου περιορίζω την αποζημίωση μου σε 60.000 € τον χρόνο. Είναι υπεραρκετά δεδομένου ότι δεν ξοδεύω ούτε 1 € το μήνα. Είναι όλα πληρωμένα από το κράτος. Έχω και τη βουλευτική μου σύνταξη. Είναι απαράδεκτο και προκλητικό, τέτοιες εποχές, να αποχωρεί ΠτΔ με «προίκα» εκατομμυρίων, όμως αυτό συνέβη στους προκατόχους μου. Θα παρακαλέσω και τους τ. προέδρους να περιορίσουν την παχυλή σύνταξη τους στο ήμισυ. Δεν ήρθαμε εδώ για να πλουτίσουμε. Αυτό αντιβαίνει στην στοιχειώδη ηθική και στο αίσθημα περί Δικαίου. Η αποζημίωση του Προέδρου πρέπει να είναι συμβολική. Παρακαλώ τον κ. Πρωθυπουργό να λάβει τα δέοντα μέτρα για εαυτόν, Υπουργούς, Ανώτατους Λειτουργούς και προχωρώ με άλλα συναφή θέματα και ελπίζω, με την βοήθεια σας, να τα επιλύσουμε. Έχουμε γίνει ρεντίκολο των σκυλιών, διεθνώς, που ενώ είμαστε μια πάμφτωχη και χρεωκοπημένη Χώρα, έχουμε 300 «λουσάτους» βουλευτές, ενώ στον πληθυσμό μας αντιστοιχούν μόνο 170. Παρακαλώ για την άμεση προώθηση σχετικού Νόμου, 180 το πολύ. Επίσης μια λεγεώνα Υπουργών και Αναπληρωτών με στόλο πολυτελών MERCEDES και εκατοντάδες «συμβούλους» ενώ η Γαλλία μόνο 17, όπως επίσης η Τουρκία 17 (!!)

Επίσης εικόνα Κεντροαφρικανικής Χώρας προδίδει το νούμερο των διατιθέμενων «συνεργατών» των βουλευτών. 4 ή 5 βοηθοί και συνεργάτες είναι πολυτέλεια. Ένας είναι υπεραρκετός. Στη Δανία, όπως πληροφορούμαι, το Κράτος πληρώνει ένα υπάλληλο ανά δύο βουλευτές. Εδώ βέβαια, υπάρχει το πελατειακό και ρουσφετολογικό σύστημα που απαιτεί πολλούς για να λειτουργήσει. Τι να πω, επίσης, για την διάθεση κρατικού οχήματος, πολυτελείας στους βουλευτές, παγκόσμιο φαινόμενο που μας γελοιοποιεί. Να καταργηθεί, πάραυτα. Να αρθρώσω κάτι που θα σας ενοχλήσει ιδιαίτερα; Που ακούσατε μια ψωραλέα Χώρα να διαθέτει ένα πολυέξοδο κανάλι της Βουλής; Παρακαλώ να καταργηθεί. Τα υπάρχοντα κρατικά κανάλια μπορεί να εξυπηρετούν άνετα τα της Βουλής. Δεν θα αναφερθώ στις χλιδάτες παροχές σε τ. προέδρους της Βουλής, στη χρηματοδότηση Ινστιτούτων τ. Πρωθυπουργών κα. Ποιος λόγος, σε τέτοιες δύσκολες εποχές να νοικιάζουμε πολυτελή διαμερίσματα στο Σύνταγμα για να στεγάζουν τους τ. προέδρους με πληθώρα υπαλλήλων; Αυτά, τέλος.

Σας κάνω έκκληση. Παραμερίστε με γενναιότητα τους διάφορους σαβούρες, υβριστές και αποτυχόντες (“ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες” που λέει ο Σεφέρης”) που ετοιμάζετε να “στολίσετε” τις λίστες Ευρωβουλής και Επικράτειας. Τοποθετείστε εκεί νέους ανθρώπους, με κύρος με γνώση ξένων γλωσσών κλπ. Ανοίξτε ένα παράθυρο στα νιάτα να επανέλθουν. Τολμήστε. Για τους αστυνομικούς – battlers Που έχετε τοποθετήσει ως “ασφάλεια” σε διάφορες ασημαντότητες, άχθη αρούρης, θα τα πούμε μετά αρχίζοντας με το τεράστιο θέμα της υπογεννητικότητας και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Σας αναγγέλλω με μεγάλη χαρά, ότι οι Έλληνες εφοπλιστές διέθεσαν 2 δις $ , 1,5 δις για 2 φρεγάτες και 0,5 δις για ανταλλακτικά α/φ – Ε/Π. Τους ευχαριστούμε..

Αντιλαμβάνεστε βέβαια, ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα άνοστο ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο ψέμα! Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

Μηνύματα

 • Μετά το πέρας της παρέλασης  και τα όσα περιέλαβε ο κ. ΠτΔ στο διάγγελμά του  (… τα σύνορα  της Ελλάδος είναι σύνορα της ΕΕ η οποία θα τα υπερασπιστεί) και κατέληξε επαναλαμβάνων το αλαζονικόν του Καμμένου ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, βρήκα στον υπολογιστή μου τα παρακάτω μηνύματα:
 • Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μόνος σου, μην περιμένεις άλλον να σε ξύσει. 

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 • Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

Ανδρέας Κάλβος

 • Ποτέ δεν σ’ ακούνε αν δεν έχεις δόντια. Αν δεν μπορείς να δαγκώσεις δεν υπάρχεις.

Νίκος Πεντζίκης

 • Αν το Στράτευμα βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης, ξεχάστε τη νίκη. Ο καλός Ηγέτης φροντίζει να μην αντιμετωπίζεις καταστάσεις ανάγκης.

Σουν-Τσου (Ο κινέζος Κλαούζεβιτς)

 • Οι Έλληνες, όπως αντιμετωπίζουμε σήμερα την άμυνά μας, βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της Ιστορικής Ευθανασίας.

  Παν. Κονδύλης (Θεωρία Πολέμου)

 • Οι άνθρωποι που κατόρθωσαν το Ναυάγιο της Μεταπολίτευσης είναι ολότελα ακατάλληλοι. Τουλάχιστον για ναυαγό.

Π. Κονδύλης

 • Η Ελλάδα από το 2005 και μετά αφοπλίζεται μονομερώς.

  Στρατηγός Κων. Γκίνης – Επίτιμος Α/ΓΕΣ

 • Αν χρειασθεί να πολεμήσουμε, ουδείς έτερος θα συμπολεμίσει                         μ’ εμάς.

     Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης – ΥΕΘΑ

 • Από όλα τα σφάλματα ένα και μόνο είναι ατιμωτικό. Η απραξία.

Στρατάρχης Φος.

    Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι αν αμφισβητήσουν ένα   χιλιοστό της Εθνικής κυριαρχίας θα κατατροποθούν στο Αιγαίο

Π. Καμμένος (30-3-19)

Ατιμωρησία και αποθράσυνση 

 • Την ώρα που ο τόπος βοά για τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν ως μίζες και «συμπαράσταση» του επιχειρηματικού κόσμου στην Κυβέρνηση κατά τη Σημιτική διακυβέρνηση, μετά τον κόλαφο της κατάθεσης Τσουκάτου, θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Σημίτης θα ντρεπόταν να βγει βόλτα στο Κολωνάκι. Αν τον ρωτήσει κάποιος που πήγε αυτός ο πακτωλός των χρημάτων τι θα απαντήσει;
 • Χωρίς ίχνη τύψεων, αυτοκριτικής και αισχύνης εμφανίσθηκε στη Θεσσαλονίκη, γελαστός, ευδιάθετος και επιθετικός. Απευθυνόμενος σε κομματική συγκέντρωση ΚΙΝΑΛΛ επετέθη σφόδρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ για σπατάλες πιστώσεων, διαφθορά και μη ικανοποιητική διευθέτηση του θέματος των Πρεσπών.
 • Δεν θα διαφωνήσω με τις καταγγελίες του τ. Πρωθυπουργού μόνο που αυτές καταπίπτουν αφ’ εαυτών όταν εκφέρονται από «έρκους οδόντων». Σημίτη. Εκπλήσσομαι που βρίσκει το θράσος, πως τολμάει, να μιλάει για διαφθορά όταν η 8ετία Σημίτη είναι η πλέον σκοτεινή της Μεταπολίτευσης! Χρηματιστήριο, Ολ. Αγ., Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, εξοπλισμοί! Ορθώς αποκλήθηκε Αρχιερέας της Διαφθοράς.
 • Κριτικάρει τη συμφωνία των Πρεσπών όταν:
 • Το 1997 υπέγραψε την κατάπτυστη συμφωνία της Μαδρίτης με την οποία, χωρίς ανταλλάγματα, αναγνώριζε τα «νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο».
 • Το 1999 στο Ελσίνκι αναγνώριζε, όμως μετά του άλλου εξαίρετου πατριώτη Παγκάλου, ότι «υπάρχουν εκκρεμότητες σε σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας  ως και άλλα θέματα».
 • Το 1999 εδέχθηκε αδιαμαρτύρητα τον Αμερικάνο Τουρκικό κόλαφο της απαγόρευσης της εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο.
 • Εκείνο, όμως, που με αγανακτεί είναι ότι αυτός ο βραχύς Ηγέτης, και κάθε «Σημίτης» της εποχής, εντεύθεν, κακείθεν, μας θεωρεί χαχόλους, ηλίθιους και Μεμελούκους, αμνήμονες και μας κάνει μαθήματα ηθικής και πατριωτισμού. Δεν προβληματίζεται ότι από τους στενούς της συνεργάτες ΟΥΔΕΙΣ προθυμοποιήθηκε να την στηρίξει, πλην θλιβερού Γιωργάκη και           Γ. Πανταγιά, που αρθρογραφεί, μαχητικά, στα ΝΕΑ υπό την ιδιότητα «στρατηγικού συμβούλου». Που είναι ο Πάγκαλος, o Γιάννος, ο Άκης, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος και η Βάσω Παπανδρέου;
 • Και κάτι το έσχατο. Ο κ. Κ.Σ. διατηρεί επώνυμο ίδρυμα χρηματοδοτούμενο και στελεχονόμενο από το Κράτος. Γιατί; Τι σκοπό εξυπηρετεί; Τι να μας διδάξει. Πρόσφατα, δε, σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε και έκτακτη ενίσχυση από την ΤτΕ 15.000€. Το αποθεματικό του ιδρύματος λέγεται ότι φτάνει τις 230.000€!!! Γιατί δεν τις διαθέτει το Χαμόγελο του Παιδιού; Τι χρησιμεύουν τελικά αυτά τα ιδρύματα των                   τ. Πρωθυπουργών; Για υστεροφημία; Να την πληρώνουν οι ίδιοι, από την τσέπη τους.

Αχάριστα παιδιά

 • Ενώ, ανά πάσα την Ελλάδα, γιορτάζονται τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, οι κ. Γιωργάκης και Νικολάκης, τα παιδιά του, αφήνουν τη χήρα σύζυγο του Μεγάλου, Μιμή Λιάνη, να οδηγηθεί στο Δικαστήριο λόγω χρεών στο Δημόσιο και να καταδικαστεί.
 • Μα η κ. Μιμή δεν είναι μητριά τους;
 • Πέραν αυτού η ίδια άπορος χήρα οδηγείται και πάλι στα Δικαστήρια από τη ΧΕΝ γιατί δεν πληρώνει το ενοίκιο στο διαμέρισμα που της έχουν ενοικιάσει οι Νεανίδες. Χρωστάει 26.000€. Μπαταχτζού;
 • Και οι πρώην «δικοί» της που είναι τώρα στο ΚΙΝΑΛΛ τι κάνουν;

Ελλάς – Τρελάς

 • Τρείς στους τέσσερις επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα κάτω του φορολογητέου.
 • Από τους υπόχρεους θητείας νέων Έλληνες κατατάσσονται, τελικά, και υπηρετούν μόνο το 25% (!!!). Οι άλλοι τι γίνονται; Μερικοί απαλλάσσονται, νομίμως,  και άλλοι όλο κάποιο κόλπο θα βρουν, απ’ αυτά που τους παρέχει αφθόνως η Πολιτεία, για να στρίψουν αλά… γαλλικά. Σήμερα οι ανυπότακτοι ξεπερνούν τις 35.000.
 • Υπάρχουν και άλλοι που υπηρετούν μεν, αλλά είναι υποχρεωμένοι να φέρουν το βαρύ φορτίο  στην ακριτική περιοχή Αττικής ή Πελοποννήσου.
 • Πώς να τα βγάλει πέρα η φτωχή Χώρα.
 • Παντού σε όλη την Υφήλιο, σε όλα τα Κράτη γιορτάζεται  μια Εθνική Γιορτή.  Στην Ελλάδα δύο (2)…

Εδώ Σάκης, εκεί Σάκης

 • Που είναι ο Σάκης; Τον κ. Σάκη Ρουβά εννοώ που εφέρετο ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ. Λέγεται ότι πιέσθηκε ο κ. Μητσοτάκης να τον αποσύρει γιατί θα συνέτριβε Μεϊμαράκη και τινες άλλους. Θα τον ανέβαζαν οι Ρουβίτσες πάσης απόχρωσης.
 • Ευτυχώς, όμως, που βρέθηκε άλλος Σάκης. Ο Μετεωρολόγος                       κ. Σάκης Αρναούτογλου. Τον επέλεξε η Φώφη. Όϊ, όϊ, μάναμ…

Η δύστυχη ΕΛΒΟ

 • Πριν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ πετάξουν το λίθο του αναθέματος στο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάντια της ΕΛΒΟ, καλό είναι να κοιτάξουν λίγο πίσω.
 • Το 2000 ο Μέγας Άκης είχε παραχωρήσει το Management της εταιρείας στον κ. Μυτιληναίο ο οποίος, ενεργών ως επιχειρηματίας, αφού απεκόμισε τα κέρδη που επεδίωκε  την «επέστρεψε» μερικά χρόνια μετά στο Κράτος! Έκτοτε η εταιρεία άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα.
 • Επί Κυβέρνησης Καραμανλή ο τότε ΥΦΟΙΚ κ. Πέτρος Δούκας, πολύ σωστά, έκρουσε την καμπάνα του κινδύνου στον προϊστάμενό του ΥΠΟΙΚ κ. Γ. Αλογοσκούφη. Κι’ αυτός στον ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκη που την είχε εγκαταλείψει.
 • Το πρόβλημα της ΕΛΒΟ έφερε στη Βουλή το 2007 με ερώτηση, ακούσατε-ακούσατε, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος!
 • Μετά την αδιαφορία Μεϊμαράκη το «θέμα» παρέλαβε  ο ΒΕΝΙ, ως ΥΕΘΑ, ο οποίος για να θεραπεύσει την ασθένεια βρήκε ως φάρμακο το διορισμό νέας διοίκησης από δικά του παιδιά και that’s all. H εταιρεία περιέπεσε σε κώμα με επιβλέπουσα νοσοκόμα – ΑΝΥΕΘΑ την κ. Φώφη Γεννηματά, τότε.
 • Μετά, επί Αντωνομπένηδων, συνεχίσθηκε η πτώση και φτάσαμε στον Καμμένο (ΣΥΡΙΖΑ) όπου σημειώθηκε το οριστικό κραχ. Ζητώντας αγοραστές. «Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά» που λέει ένα τραγούδι του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου του οποίου η σεμνή θυγατέρα είναι στην επικαιρότητα. Ζήτω το έθνος.

Πώληση πρώτης γενιάς F-16

 • Προς Κροατία ή αλλαχού. Χρειάζεται «σπρώξιμο» η υπόθεση, αρμοδίως βεβαίως, για να μη μας προκάνουν άλλοι. Να μπουν και μερικά € στο άδειο ταμείο. Η ΓΔΑΕ κινείται στο θέμα;

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

 • Εκτιμώ βαθύτατα το διπλωματικό Σύμβουλο του ΥΕΘΑ Πρέσβυ κ. Αγγελόπουλο.
 • Νομίζω όμως ότι σε ημερίδες – κονκλάβια  κ.λπ. που έχουν σχέση με καθαρά τεχνικά, οικονομικά και ειδικά θέματα του ΥΕΘΑ (π.χ. Ημερίδα Πιτσιόρλα στο DIVANI) η εκπροσώπηση θα πρέπει να γίνεται από επιτελεία ή ΓΔΑΕ, κατά περίπτωση. Συγγνώμη…

Δράση Αεροπορίας Στρατού

 • Η 1η Ταμ. Αερ. Στρατού πραγματοποίησε κατά τον μήνα Φεβρουάριο, 25 αερομεταφορές ασθενών με ελικόπτερά της.
 • Δεν έχει κανείς, φυσικά, αντίρρηση η Αεροπορία Στρατού να παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορούμε να χωνέψουμε την αδιαφορία του Υπ. Υγείας (ΠΟΛΑΚΙΣ)  να αξιοποιήσει τα ακινητούντα από 5ετίας ειδικά ασθενοφόρα ελικόπτερα που βρέχονται και λιάζονται σε κάποια βάση της Π.Α. Έλεος!

Νέα Ελικόπτερα για το Π.Ν.

 • Τέσσερα νέα ανθυποβρυχιακά προτίθεται να αγοράσει το Π.Ν., τύπου MH-60R Sikorsky.
 • Δεν θα κάνω, φυσικά,  τον ξερόλα για την ύπαρξη ανάγκης. Οι του ΠΝ γνωρίζουν καλλίτερα από μένα.
 • Θα γίνει, οπωσδήποτε, απ’ ευθείας ανάθεση αφού ο τύπος είναι προκαθορισμένος. Εικάζω μέσω FΜS. H Sikorsky έχει ήδη αγορασθεί από την L-MARTIN.
 • Νομίζω ότι η αγορά θα πρέπει να συνδυασθεί με αξιοποίηση των υπαρχόντων S70, τα οποία είναι καθηλωμένα για τον α’ ή β’ λόγο, να εξασφαλισθεί, οποιασδήποτε μορφής συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας και να συντονίζει  η ΓΔΑΕ της οποίας οι εξοπλισμοί είναι αρμοδιότητα. Όλα είναι σαφή…
 • Με τα ΡΡ-3 του ΠΝ θ’ ακούσουμε κάποιο καλό νέο;

Τα δύο καλά του Καμμένου

 • Δεν το θεωρώ έντιμο να του εκτοξεύουμε συνεχώς Τόμαχωκ επί της κεφαλής του.
 • Πρώτον: δεν φατρίαζε στο Στράτευμα, δεν είχε κομισάριους.
 • Δεύτερον: Κατάφερε να μην φτιάξει τάφο του Ινδού, όπως πολλοί προκάτοχοί του. Δηλαδή, δωμάτιο «νεκρών» φακέλων. Υπέγραφε, προχωρούσε τα θέματα (πλην του Συμβουλίου Ασφαλείας) και δεν συντηρούσε παρασυμβούλους. Από όσα ξέρω.

Ελλάς – Τρελάς

 • Εμφανισθείς αιφνιδίως ο τ. κολλητός του Κ. Καραμανλή Β΄                            κ. Σάββας Τσιτουρίδης, με άψογο κομοδινί μαλλί, ανακοίνωσε ότι ιδρύει κόμμα υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ το οποίο θα συνεργαστεί με το κόμμα της κ. Κατερίνας Παπακώστα ΟΡΜΗ στις Ευρωεκλογές.
 • Με πιάνει αλλεργία όταν βλέπω στην TV την κ. Νίκη Τζαβέλλα, Λούκα Αρσένη, Παν. Κουρουμπλή, Γιώργο Κύρτσο  κ.α. εκ σαρκοφάγων για να μας πείσουν ότι είναι απαραίτητοι στην Ευρωβουλή.
 • Και μια πρόγνωση (ΝΕΑ 26 Μαρτίου) σχετική με Ευρωεκλογές ΝΔ 27,1, ΣΥΡΙΖΑ 17,9, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 5,8. Καταλληλότερος ως Πρωθυπουργός ο ΚΑΝΕΝΑΣ (37%). Ο κ. Μητσοτάκης (28%), Α. Τσίπρας (18%), Φώφη (2%), Ζωή (1%). Θα ήθελα ειλικρινά να γνωρίσω ένα-δύο που βλέπουν τη Φώφη Πρωθυπουργό. Έλεος!                            Η κ. Φώφη Γεννηματά διέπραξε ένα θανάσιμο λάθος. Έβαλε στο παιχνίδι τον Παπανδρέου Δ΄ (Νικολάκη). Θα βρει μπροστά της την επιούσα των εκλογών. Θυμηθείτε το μου.
 • Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Π. Κόκκαλη στο Ευροψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, με επιθετική ανακοίνωσή της ταυτίζει το όνομα Κόκκαλης με τη διαπλοκή. Δεν έχω αντίρρηση αλλά δεν φοβάται μήπως πάρει «ανάποδες στροφές» ο πατήρ Κόκκαλης και μιλήσει με ποιούς διεπλέκετο; Θα κλάψουν μανούλες. Θα τρέχουν πολλοί αστέρες της σήμερον και παρακεντέδες μαζί να κρυφτούν!

Θα θυμίσω στον σεβαστό Πρόεδρο της ΝΔ τα αθλιοκωμικοτραγικά της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας – Κοινής ωφελείας (Μητσοτάκης – Α. Παπανδρέου, Φλωράκης) υπό τον, όντως, εντιμώτατο Ξ. Ζαλώκοστα το 1989 όταν, παρά την αρνητική θέση επίσημης Κυβέρνησης οι τρεις Ηγέτες της παραεξουσίας, προέβησαν σε απευθείας ανάθεση στην διαβόητη “Κοινοπραξία” ψηφιακό σύστημα του ΟΤΕ αντί πολλών δις δρχ. Έλαβον δε ως bonus (αποφεύγω να το ονομάσω μίζα) 5 δις δρχ (2δις + 2δις + 1 δις).

Προσέξτε κ. Πρόεδρε μήπως ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου οπότε ο διάβολος θα πάρει όλο τον πολιτικό κόσμο και θα τον σηκώσει… ΟΛΟΝ.

Εγώ είμαι Ναύτης του Αιγαίου.

Μεγάλη πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου οργάνωσε το Π.Ν., την ΑΡΙΑΔΝΗ, στην περιοχή Κρήτης, με εξαιρετική επιτυχία.

Πέραν των συμεμετεχουσών ναυτικών Δυνάμεων άλλων κρατών υπήρξαν και πολλοί αξιωματικοί – παρατηρητές συμμαχικών χωρών.

Αεροπόρος θα γινώ (Ηνίοχος)

Η μεγάλη, διεθνούς επιπέδου, άσκηση Αεροπορικών Δυνάμεων από 1/04 έως 12/04 υπό την Επιτελική Διεύθυνση της Π.Α.

Συμμετέχουν ΗΠΑ, ΗΑΕ – Ισραήλ – Ιταλία (με F-35)

Καλή επιτυχία.

Ο ΥΕΘΑ κ. Ε Αποστολάκης στον ΟΗΕ

Μεστή και τεκμηριωμένη ήταν η ομιλία του Ναυάρχου στο Συνέδριο ΟΗΕ για την Ειρήνη – Ειρηνετικές Επιχειρήσεις. Εντυπωσίασε.

ΓΕΣ και ΓΔΑΕΕ

Ο δραστήριος αρχηγός ΓΕΕ Αν/γος κ. Γ. Καμπάς επισκέπτεται σήμερα, συνοδευόμενος από Επιτελείς την Γεν. Διεύθυνση εξοπλισμών. (Ναύαρχος Κυριακίδης – Στρατηγός Δ. Μπαλαφούτης) για να συζητήσουν κοινά θέματα. Χρειαζόταν μια τέτοια πρωτοβουλία. Μπράβο στο ΓΕΣ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016