Έγινε συζήτηση για αναβάθμιση των S-300 στο ταξίδι του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Μόσχα, μεταδίδει ο δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης, ο οποίος παρακολούθησε την επίσκεψη στη Ρωσία.

Τι μεταδίδει:

Στην ατζέντα των συζητήσεων που είχαν στη Μόσχα, οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας Π. Καμμένος και Ρωσίας Σ. Σόιγκου, ήταν και η συνεργασία στον αμυντικο- βιομηχανικό τομέα. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την ουσιαστική επιχειρησιακή αναβάθμιση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτει η Ελλάδα, S-300 PMU1, TOR-M1, OSA-AKM. Ειδικά για τους S-300, η πρόταση των Ρώσων ήταν να αναβαθμιστούν σε τέτοιο επίπεδο ,ώστε να προσεγγίσουν από πλευράς επιχειρησιακών δυνατοτήτων το υπερσύγχρονη πυραυλικό και αντιαεροπορικό σύστημα S-400!! Θα πρόκειται έτσι, για την εισαγωγή της αναγκαίας τεχνογνωσίας, ώστε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μελλοντικά , να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους S-400. Επίσης, προτάθηκε η αναβάθμιση των ραντάρ εντοπισμού όλων των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν ακόμη και πολύ μικρά ίχνη αεροσκαφών, πιθανόν μάλιστα και τύπου Στελθ! Και ακόμη, αποφασίστηκε η απόκτηση ικανού αριθμού πυρομαχικών, ενώ σχεδιάστηκε και μια ακόμη βολή των S-300 μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016