Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης για τον Γιάννο Παπαντωνίου, πρώην ΥΕΘΑ και υπουργό Οικονομικών.

Εξετάζοντας αίτηση του Γ.Παπαντωνίου, το συμβούλιο Πλημμελειοδικών , έκανε δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά και την καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο πρώην ΥΕΘΑ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Απριλίο ,όταν και συμπληρώνεται η 18μηνη προφυλάκιση του, γιατί δεν έχει να πληρώσει την εγγύηση…

Ο πρώην υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016