Το ΑΠΕ ανακαλεί δημοσίευμά του που είχε να κάνει με τη μηνυτήρια αναφορά του Πλωτάρχη ε.α Παναγιώτη Σταμάτη.

Ποιο είναι το δημοσίευμα:

 

α. Ανακαλείται το δημοσίευμα τις 10.1. 2018 και ώρα 19:41 του κρατικού δημοσιογραφικού πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ με: Item Number 18931000 και κείμενο:

«Απάντηση ΥΕΘΑ στη μηνυτήρια αναφορά πλωτάρχη ε.α. εναντίον των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας. Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος έχει ήδη υπογραφεί και αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για δημοσίευση. Ο κ. πλωτάρχης μπορεί να μηνύσει τη Νέα Δημοκρατία για την οποία εργάζεται παράνομα και διαρρέει τέτοιου είδους πληροφορίες τις οποίες εν γνώσει του αναπαράγει ψευδώς».

β. Καθώς επίσης ανακαλείται η ανάρτηση στην ηλεκτρονική έκδοση του πρακτορείου: «Απάντηση ΥΕΘΑ στη μηνυτήρια αναφορά πλωτάρχη ε.α. εναντίον των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας (ΕΛΛΑΔΑ/Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, 20:38:48//Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

” Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος έχει ήδη υπογραφεί και αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για δημοσίευση. Ο κ. πλωτάρχης μπορεί να μηνύσει της Νέα Δημοκρατία για την οποία εργάζεται παράνομα και διαρρέει τέτοιου είδους πληροφορίες τις οποίες εν γνώσει του αναπαράγει ψευδώς”.

Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας τη μηνυτήρια αναφορά κατά των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης.

Υπενθυμίζεται ότι με τη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ Σταμάτης αποδίδει στους κ.κ. Πάνο Καμμένο και Παναγιώτη Κουρουμπλή, την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν έχουν εκδώσει προβλεπόμενο προεδρικό διάταγμα, ώστε οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, κ. ά. να μπορούν να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά τη συνταξιοδότησή τους.»

γ. Το ως άνω δημοσίευμα είναι αναληθές και δημιουργεί στρεβλή και ψευδή εικόνα για τον Πλωτάρχη Παναγιώτη Σταμάτη και τον παρουσιάζει σαν παράνομα εργαζόμενο για πολιτικό κόμμα (ΝΔ) καθώς επίσης είναι αναληθές ότι εν γνώσει του είναι παραγωγός ψευδών ειδήσεων και δεν συντρέχει κανένας λόγος να μηνύσει την Νέα Δημοκρατία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016