Πραγματοποιήθηκε στην ΓΔΑΕΕ, συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της, Αντιναύαρχου ΠΝ (εα) Κυριάκου Κυριακίδη, με τον Υποναύαρχο (USN) Francis D. Morley, Director Navy International Programs Office (NIPO).
Ο Αμερικανός Υποναύαρχος έθιξε πολύ γενικά το θέμα του νέου πλοίου που αναζητά η Ελλάδα για τον Στόλο της, χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Οι Αμερικανοί είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την όποια εξέλιξη έχει να κάνει με τις γαλλικές φρεγάτες Bellhara. Για να το κάνουν βεβαίως, πρέπει να προτείνουν τη δική τους λύση. Σήμερα υπενθύμισαν την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους.

Συζήτηση έγινε και για τα ελικόπτερα SeaHawk.

Αν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για επτά ελικόπτερα SeaHawk που “αποδεσμεύονται” για την Ελλάδα, στη σημερινή ελληνοαμερικανική συνάντηση στη ΓΔΑΕΕ, έγινε λόγος για τέσσερα ελικόπτερα, όσα ήταν και η αρχική απαίτηση του ΠΝ. Τα υπόλοιπα 3 προκύπτουν από τους Αμερικανούς, οι οποίοι όμως θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι οικονομικές μας αντοχές έχουν προ πολλού εξαντληθεί και όλα τα αποθέματα που είχαμε έχουνε δοθεί στους ίδιους! Αν έχουν την πρόθεση να “κάνουν δώρο” τα υπόλοιπα 3 SeaHawk είναι ευπρόσδεκτα, αλλά τέτοια δώρα δεν γίνονται.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016