«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύτηκαν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας της COVID-19», τόνισε ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, μιλώντας στη 2η Υπουργική Σύνοδο του ΟΗΕ της Ομάδας Φίλων Θυμάτων Τρομοκρατίας κατά την 75η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Σούκρι δήλωσε συγκεκριμένα ότι, ενώ ο κόσμος έχει κατακλυστεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν χάνουν χρόνο να επωφεληθούν.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας επισήμανε ότι «η Αίγυπτος κατανοεί πλήρως τα δεινά των θυμάτων της τρομοκρατίας και ότι δεν ξεχνιούνται». Είπε επίσης ότι η Χώρα του Νείλου «συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη στα θύματα και τις οικογένειές τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, παραμένοντας μεγάλος υποστηρικτής όλων των προσπαθειών για την προώθηση και την προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων, καθώς η αντιτρομοκρατική ατζέντα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Αίγυπτο», κατέληξε ο κ. Σούκρι.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016