Μέσα σε κλίμα ιεράς κατάνυξης και σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό έγινε, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, η καθιερωμένη λιτάνευση του «Άξιον Εστίν», της εφέστιας εικόνας των Καρυών, παρουσία του Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Της θείας λειτουργίας, η οποία ετελέσθη, κατά την παράδοση, από τους Καρεώτες πατέρες, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Η λιτάνευση της Εικόνας του «Αξιον Εστίν» στις Καρυές και στα περίχωρα διήρκησε έξη ώρες.

Την ιερά εικόνα συνόδευαν η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Στέφανος Ιερομόναχος Χιλανδαρινός, και οι Επιστάτες Γέρων Παύλος Ιερομόναχος Ξηροποταμινός, Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και Γέρων Παΐσιος Ιερομόναχος Γρηγοριάτης, ο Διοικητής του Αγίου Όρους  και πλήθος Ορθοδόξων πιστών από διάφορες χώρες.

Η πομπή με την εικόνα ξεκίνησε από τον ιερό ναό του Πρωτάτου στην πλατεία των Καρυών, πρωτεύουσας του Αγίου Όρους, με τις καμπάνες του ναού να ηχούν χαρμόσυνα και διασχίζοντας δρόμους και πλακόστρωτα, πέρασε από όλα τα κονάκια και τα κελλιά, όπου εγκαταβιούν μοναχικοί καλόγεροι οι οποίοι υποδέχθηκαν την εικόνα με τιμές και παράλληλα προσέφεραν εδέσματα, τυρί και κρασί στους εκατοντάδες επισκέπτες του Όρους.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016