Την διεθνή έκθεση Αμυντικού Υλικού FEINDEF, η οποία διεξήχθη στην Μαδρίτη, από 29 έως 31 Μαϊου, επισκέφθηκε ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιναύαρχος (εα) Κυριάκος Κυριακίδης, στο πλαίσιο αμοιβαίων συνεργασιών, ενημέρωσης και προώθησης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κυριακίδης, συναντήθηκε με τον Ισπανό ομόλογο του, ναύαρχο Santiago R. Gonzalez Gomez, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα αμυντικοτεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και συνεργασιών στο πλαίσιο προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρέσβη στη Μαδρίτη Χριστοδουλο Λάζαρη.

Διαβάζοντας την είδηση και έχοντας ακούσει και διαβάσει όλες τις διαβεβαιώσεις-δηλώσεις από τη ΝΔ για συναίνεση, επιδίωξη να αξιοποιηθούν οι καλύτεροι κλπ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η ΓΔΑΕΕ θα ΄ναι ένα πολύ καλό τεστ αξιοπιστίας αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και αρχίσει να στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό. Ο νυν Γενικός Διευθυντής έχει επιτύχει απόλυτη αποδοχή στον χώρο ευθύνης του. Γνωρίζει τα θέματα, έχει καταφέρει να μιλά με όλους τους επιχειρηματίες και να “αποσυμπιέζει” εντάσεις και τέλος γνωρίζει τα θέματα από το Α ωε το Ω. Λογικά οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ήθελε να τον διατηρήσει στη θέση του ,έστω για κάποιο σημαντικό διάστημα ώστε να μην “φρενάρει” τίποτα από τα λίγα που “τρέχουν” στο χώρο των εξοπλισμών.

Περιττό να πούμε ότι ήδη από τη ΝΔ έχει αρχίσει και κυκλοφορεί όνομα αεροπόρου που αποστρατεύθηκε στις τελευταίες κρίσεις, ως του επόμενου Γενικού Διευθυντή ΓΔΑΕΕ.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016