Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ
02/10/2018 | 18:10
Militaire News

Εκτός της άσκησης “Μπλε Φάλαινα” παραμένει η φρεγάτα ΕΛΛΗ με τον Τούρκο Αρχηγό να ψεύδεται

Εκτός της άσκησης

Στο λιμάνι της  Ρόδου, υπό εθνικό επιχειρησιακό έλεγχο, βρίσκεται η φρεγάτα ”΄Ελλη”, μετά την απόσυρσή της από την τουρκική άσκηση ”Μπλε Φάλαινα” , όπου επρόκειτο να συμμετάσχει υπο Νατοϊκό καπέλο καθώς αυτό το διάστημα έχει διατεθεί στην 2η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG-2) .

Η απόσυρση της φρεγάτα από τον σχεδιασμό της άσκησης  έγινε με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη καθώς οι Τούρκοι για μια ακόμα φορά επιχείρησαν μια “πονηριά” – δηλαδή  να εντάξουν περιοχές του FIR Αθηνών υπό τον έλεγχό τους. Ο Α/ΓΕΕΘΑ διέταξε να αποσυρθεί από την άσκηση, όπου συμμετείχαν σε διμερές επίπεδο και άλλες 9 χωρες, και όπως έγραψε ήδη το Militaire.gr, έθεσε το θέμα  στον Τούρκο Αρχηγό Yasar Guler, στην συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ  στη Βαρσοβία.
Ο Τούρκος Αρχηγός έσπευσε μεν να του δηλώσει πως θα “διορθώσει το λάθος”, ωστόσο στην πράξη δεν έγινε κάτι ακόμη, με αποτέλεσμα η ελληνική συμμετοχή στην άσκηση να παραμένει σε αναστολή και η φρεγάτα “΄Ελλη” να βρίσκεται υπό εθνικό έλεγχο στην Ρόδο.΄Οταν τελειώσει η άσκηση θα ξαναδιατεθεί στην SNMG-2.
Η τουρκική άσκηση << Μπλε Φάλαινα 2018>> (BLUE BALİNA-2018)  συνεχίζεται σε διεθνή ύδατα  ΝΑ της Ρόδου και Ν. Καστελόριζου
Από πλευράς ΝΑΤΟ σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού  συμμετέχουν  από μία φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο από Τουρκία Ισπανία, Ολλανδία. Τα πλοία αυτά ανήκουν στην 2η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG-2). Διμερώς συμμετέχουν επίσης με μέσα -προσωπικό οι ΗΠΑ,  το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαχρέιν, η Αλγερία,  το Κατάρ, το Κουβέιτ,  το Πακιστάν,  η Ρουμανία και η Σαουδικής Αραβίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης