Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη
30/06/2018 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ένας Υπαξιωματικός της “μάζας” θέτει 2 ερωτήματα στον κ.Κωσταράκο και του αφιερώνει μαντινάδα

Ένας Υπαξιωματικός της

Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από Υπαξιωματικό που συχνά αρθρογραφεί στο Militaire.gr εκφράζοντας με εξαιρετικό και σοβαρό τρόπο τους προβληματισμούς τους δικούς του και των συναδέλφων του. Το αναφέρουμε για όσους …φαντασιώνονται “συντάκτες φαντάσματα” αλλά και για τους “κουκουλοφόρους” του διαδικτύου με τις “ντουντούκες” τους.

Το Militaire.gr προστατεύει τις πηγές του και όσους στρατιωτικούς με σοβαρό και ευπρεπή τρόπο θέτουν τα ζητήματα που τους απασχολούν. Και θα συνεχίσει να το κάνει.
Αυτό το γνωρίζουν πάρα, μα πάρα πολύ καλά όσοι κατά καιρούς χρησιμοποίησαν ακόμη και τη δικαιοσύνη εναντίον μας.

Το κείμενο ασχολείται με την υπόθεση του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και του προσωπικού που τον συνόδευσε στις Βρυξέλλες…

Οι υπαξιωματικοί του εξωτερικού και οι υπαξιωματικοί της «μάζας»

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την πρωτοφανή δημόσια αντιπαράθεση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ και νυν προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίου Μιχάλη Κωσταράκου, με εν ενεργεία και απόστρατους ανώτατους αξιωματικούς. Η αντιπαράθεση ανεξάρτητα από τις αιτίες της και το δίκαιο ή άδικο παράπονο του πρώην ΑΓΕΕΘΑ, αποκαλύπτει την επιλεκτική αλλά και σθεναρή υποστήριξη μιας μικρής «ελίτ» υπαξιωματικών, η οποία καταφέρνει με τρόπους που όλοι γνωρίζουμε και όλους μας εξοργίζουν, να μετατίθεται στο εξωτερικό.

Δυστυχώς όμως, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όταν ο κύριος Κωσταράκος ήταν ΑΓΕΕΘΑ, δεν έδειξε την ίδια ανησυχία και ευαισθησία για όλους τους υπαξιωματικούς.
Το ΓΕΕΘΑ με Αρχηγό τον κύριο Μιχάλη Κωσταράκο τον Μάρτιο του 2013, στάθηκε απέναντι από τους πολλούς υπαξιωματικούς της «μάζας» και του κατώτερου θεού, τους ΕΜΘ δηλαδή, εκφράζοντας την άποψη ότι: «Το ΓΕΕΘΑ έχει την άποψη ότι δε συντρέχουν λόγοι για την τροποποίηση των ισχυόντων νόμων που ρυθμίζουν την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, τη στιγμή που το συγκεκριμένο ζήτημα έχει καλυφθεί νομολογιακά».
Κύριε Κωσταράκο, όταν τοποθετηθήκατε αρνητικά σχετικά με την βαθμολογική εξέλιξη των υπαξιωματικών ΕΜΘ, ήταν η στιγμή που σκέφτηκα αυτό ακριβώς που γράφετε τώρα για τους ελάχιστους σε αριθμό υπαξιωματικούς του επιτελείου σας: «Κάποιος δεν οφείλει να παρέμβει και να προστατεύσει τους Υπξκούς;» Δυστυχώς τότε που ήσασταν ο ανώτατος εκφραστής των Ενόπλων Δυνάμεων δεν το κάνατε, δεν βρήκατε έναν λόγο για να καλυτερεύσετε τη ζωή μου και με αφήσατε χωρίς περίσκεψη στο βαθμολογικό τέλμα μου.
Κλείνοντας, κύριε Κωσταράκο, επιτρέψτε στην ασημαντότητά μου να σας κάνει δύο ερωτήσεις και να σας αφιερώσει μια μαντινάδα. Δεν περιμένω απαραίτητα απάντηση. Άλλωστε, γνωρίζω ότι είμαι ένας υπαξιωματικός της «μάζας» και του εσωτερικού.

1) Σε εμένα τον υπαξιωματικό ΕΜΘ που δεν υπηρετώ στο εξωτερικό ή στο επιτελείο σας, σταθήκατε δίπλα μου με οποιοδήποτε κόστος στα χρόνια της αρχηγίας σας;

2) Πολεμήσατε μαζί μου για την αλλαγή της βαθμολογικής μου εξέλιξης;

Τέλος, η μαντινάδα λέει: «Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV