Υποστηριξε το militaire
Videos ΠΝ
01/06/2018 | 06:29 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

To «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και τα μεγάλα προβλήματα του Στόλου!

To «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και τα μεγάλα προβλήματα του Στόλου!

O Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ παρακολούθησε την παρουσίαση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά. Με την ευκαιρία της παρουσίασης, ο Αρχηγός ΓΕΝ παρείχε οδηγίες και κατευθύνσεις.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση της άσκησης. Εκδηλώσης 3ημέρου που αντικαθιστούν αυτό που παλαιότερα γνωρίζαμε ως “Ναυτική Εβδομάδα”.

Σε 20 λιμάνια του Αιγαίου πολεμικά πλοία του Στόλου θα είναι προσβάσιμα στο κοινό. Το νησί όπου θα γίνουν οι κεντρικές εκδηλώσεις είναι τα Ψαρά.

Όλα αυτά είναι πολύ καλά και χρήσιμα. Πρέπει να γίνονται. Όπως και τα εντυπωσιακά βίντεο σαν κι αυτό που διένειμε το ΓΕΝ. Αρκεί να μην αποπροσνατολίζονται από την πραγματικότητα, ούτε στο ΓΕΝ, ούτε στο Στόλο. Τα προβλήματα είναι πολλά, μεγάλα και άλυτα. Σε πρώτο πλάνο δεν θα βάλουμε τα “τεχνικά προβλήματα” του Στόλου, αλλά τα προβλήματα του ανθρώπινου δυναμικού. Γιατί όπως έχει πει πολλές φορές πει ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης χωρίς το ανθρώππινο δυναμικό τα πλοία από μόνα τους δεν είναι τίποτα.

Για να παραμείνει λοιπόν ζωνταντό το «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» καλό θα ΄ναι να ασχοληθούν αυτοί που πρέπει και με την “μέγα των προβλημάτων λίστα”…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης