Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
29/04/2018 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Ήμουν νιος και γέρασα” με την αναβάθμιση των F-16!

“Ήμουν νιος και γέρασα”… Πάει “γάντι” στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των F-16, o οποίος όπως φαίνεται και στη φωτογραφία πέρασε από πολλούς υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Αρχηγούς. Τελικά έγινε επί Τσίπρα Καμμένου. Η φωτογραφία είναι από παρουσίαση της εταιρείας Lockheed Martin και του αντιπροέδρου της Ντένη Πλέσσα, πριν μερικούς μήνες στην Αθήνα.

Τα F-16 λοιπόν θα αναβαθμιστούν για να αντιμετωπίζουν τα τουρκικά F-16. Όχι τα F-35, με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθούμε σ΄ ότι έχει να κάνει με το “αντίδοτο” που πρέπει να ΄χουμε.

Προχθές δημοσιεύσαμε την είδηση για τη συμφωνία Dassault και Airbus για τον σχεδιασμό και τη παραγωγή νέου μαχητικού αεροσκάφους. Το οποίο προφανώς τεχνολογικά θα είναι προηγμένο. Γιατί καλές οι αναβαθμίσεις και οι εκσυγχρονισμοί αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε με το ποια θα ΄ναι η επόμενη μέρα για την ΠΑ.

Η αναβάθμιση των F-16 θα ΄πρεπε να ΄χε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και να αφορά στα παλαιότερα blocks. Όπως και να ΄χει το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μια απόφαση είναι κάτι θετικό. Γιατί στην ΠΑ είχαν φθάσει στο σημείο να ζητούν μια απόφαση ,όποια κι αν ήταν αυτή. Για να ξέρουν ποια είναι η επόμενη μέρα και αναλόγως να πράξουν.

Η ελληνική ΠΑ θα αποκτήσει όπως λένε τα 85 καλύτερα F-16 που υπάρχουν. Θα είναι χρήσιμα για να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά που η Άγκυρα θα εξακολουθήσει να στέλνει στο Αιγαίο, είτε πάρει εγκαίρως τα F-35 είτε όχι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης