Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
27/03/2018 | 06:10 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Μοριοδότηση στελεχών με αναδρομικότητα;

Μοριοδότηση στελεχών με αναδρομικότητα;

Η παρατήρηση από στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων έχει να κάνει με τα μόρια και τις μεταθέσεις. Τα οποία μόρια εκτός από απόρρητα, φαίνεται ότι είναι και αναδρομικά. Κι αυτό είναι πρόβλημα.

Γιατί μας το εξηγεί στρατιωτικός:

Στην τελευταία υπουργική απόφαση του ΥΠΕΘΑ περί κριτηρίων – μοριοδότησης μεταθέσεων του προσωπικού των ΕΔ, επισυνάπτονται ως Παραρτήματα νέοι συντελεστές μοριοδότησης για το προσωπικό των τριών Όπλων. Οι νέοι συντελεστές, αντί να εφαρμοστούν (όπως θα περίμενε κανείς) από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης, εφαρμόστηκαν αναδρομικά από την έναρξη της καριέρας των στελεχών, σημειώνοντας σημαντικές ανακατατάξεις στις επετηρίδες των στελεχών και «ανέτρεψαν» θα μπορούσε να πει κανείς «κατοχυρωμένα δικαιώματα» στελεχών που μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις των επετηρίδων.

Το γεγονός αυτό προσκρούει σε μία θεμελιώδη συνταγματική αρχή που δεν επιτρέπει την αναδρομική εφαρμογή νομοθεσίας, ειδικά όταν θίγει κεκτημένα δικαιώματα. Μήπως το θέμα της ημερομηνίας εφαρμογής θα έπρεπε να επανεξεταστεί από το Υπουργείο, καθώς σε ενδεχόμενη προσφυγή στελεχών είναι αμφίβολο εάν θα αντέξει νομικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης