Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τι είπε ο Τσίπρας περί “ομηρείας” των 2 στρατιωτικών μας και το μήνυμα προς την Τουρκία

Τι είπε ο Τσίπρας περί

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες, ρωτήθηκε για το θέμα των δύο στρατιωτικών. Ειδικά για το θέμα της ομηρείας τους για την οποία έχει μιλήσει ο ΥΕΘΑ προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ που κάνει λόγο για “κυβερνητική διγλωσσία”, ο κ.Τσίπρας είπε πως η Τουρκία ένα σύνηθες περιστατικό, το παρουσιάζει ως κάτι πολύ σημαντικό και εξέφρασε την ελπίδα να μην το χρησιμοποιήσει ως ομηρεία.

«Απευθύνουμε έκκληση στην απέναντι πλευρά να σοβαρευτουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι σήμερα θα πρεπε να συζητάμε με την Τουρκία για τον τουρισμό και για την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις και όχι για θερμό επεισόδιο.

 

«Μέσα σε μία κυβέρνηση δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν όλοι την ίδια ορολογία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συμφωνούν» είπε ερωτηθεις για τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου.

 

«Εάν ένα γεγονός προσπαθεί να χρησιμοποιηθεί από τη μία ή από την άλλη πλευρά ως γεγονός ομηρίας, θα πρέπει να το ξανά σκεφτεί γιατί θα δημιουργούσε αρνητική επίδραση και στις ευρώ-τουρκικές σχέσεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και σύντομα θα υπάρξει θετική εξέλιξη», είπε ο πρωθυπουργός.

Τι άλλο είπε:

Σε ερώτηση για το δεσμευτικό χαρακτήρα του κειμένου των Ευρωπαίων εταίρων, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως ελπίζει η Τουρκία θα άλλαξε τακτική και να επανέρθει σε όρους καλης γειτονίας.

 

Έχουμε το χέρι τεταμένο στη φιλιά και στο διάλογο, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας για τις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα. «Θέλουμε το διάλογο, θέλουμε τη συνεργασία, θέλουμε την ειρήνη, αλλά ξέρουμε να διεκδικούμε και το δίκιο μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς και τα τουρκικά δημοσιεύματα, είπε: «Όποιος επιχειρήσει να αξιοποιήσει ένα γεγονός, που είναι προφανές σε όλους ότι συνέβη εκ παραδρομής, να το χρησιμοποιήσει σε βάρος δύο χωρών, θα κάνει τεράστιο λάθος, θεωρώ ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν έχουν τίποτα να προσθέσουν».

 

Για τον φόβο θερμού επεισοδίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Δεν φοβόμαστε και δεν πρέπει και ελληνικός λαός να έχει αυτή την αίσθηση του φόβου. Μία τέτοια ενέργεια είναι σαφές ότι όποιος την προκαλούσε ουσιαστικά θα ήταν σαν να περβόλι τα πόδια του» απάντησε ο πρωθυπουργός.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης