Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
20/12/2017 | 11:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η “ευχή και κατάρα” που έδωσε ο Αβέρωφ στον Βερύκιο!

Η

Ευχάριστη έκπληξη για τους παλαιότερους του ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ η επανεμφάνιση του Δήμου Βερύκιου στη χθεσινή συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ με τους στρατιωτικούς συντάκτες. Μπορεί να φορά “διπλό καπέλο” πλέον ως αντιπρόεδρος του Alpha και δημοσιογράφος, αλλά νομίζουμε ότι τι δεύτερο είναι το πιο σημαντικό.

Θυμήθηκε τα παλιά και αποκάλυψε πως μπήκε στο ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ με τις ευλογίες του Χαρ.Φλωράκη στον Ριζοσπάστη. Μέσα δεκαετίας του 80 ο πρύτανης του ρεπορτάζ ήταν ο αείμνηστος Δημήτρης Γιανναράκος, που ήταν και δίπλα στον Ευάγγελο Αβέρωφ.
Τον πήρε και τον πήγε λοιπόν στον Αβέρωφ ο οποίος αφού “τον έκοψε” του είπε:
“Ευχή και κατάρα σου δίνω, όταν θα βγαίνεις από την πύλη του ΥΠΕΘΑ να μην διαβαίνεις πύλες ξένων πρεσβειών”.

Γνωρίζοντας το Βερύκιο χρόνια, μάλλον δεν είπε τυχαία την ιστορία δημοσίως.
Κάποιος έχει μήνυμα…

Παρών στην τελετή ήταν και ο άνθρωπος που είναι …υπεύθυνος για το πρώτο “καρτελάκι εισόδου” του Δ. Βερύκιου στο ΥΠΕΘΑ. Είναι ο “δικός” μας ο στρατηγός, ο Κωνσταντίνος Φράγκος που μας κάνει τη τιμή να αρθρογραφεί στο Militaire. Ήταν διευθυντής του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου όταν πήρε την πρώτη κάρτα εισόδου ο Βερύκιος.

Παρών όμως ήταν και ο ένας από τους δύο υιούς του αείμνηστου Δημήτρη Γιανναράκου, ο καλός συνάδελφος Κώστας Γιανναράκος που καλύπτει το ρεπορτάζ στο οποίο ο πατέρας του είχε γράψει ιστορία.

Μεγαλώσαμε…

Οι φωτογραφίες από τη χθεσινή ανταλλαγή ευχών με τον Α/ΓΕΕΘΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης