Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
16/11/2017 | 06:25 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Μήπως να δώσουμε σε ιδιώτες την πώληση αμυντικού υλικού; Με αφορμή τη Σαουδική Αραβία

Μήπως να δώσουμε σε ιδιώτες την πώληση αμυντικού υλικού; Με αφορμή τη Σαουδική Αραβία

Η υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία θα μας απασχολήσει σίγουρα μέχρι τη Δευτέρα όπου ο ΥΕΘΑ θα απαντήσει στη Βουλή σε ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,αλλά ίσως και περισσότερο. Η ΝΔ δείχνει διατεθειμένη να κρατήσει το θέμα ψηλά και χθες κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητά στοιχεία για όλες τις πωλήσεις αμυντικού υλικού που ΄χουν γίνει. Αν έχουν γίνει…

Είναι όπως και να το κάνουμε παράδοξο να δυσκολευόμαστε ακόμη και να πουλήσουμε αμυντικό υλικό. Για τις αγορές δεν το συζητάμε. Το ΄χουμε ζήσει.Τελικά όπου εμπλέκονται ελληνικά κόμματα,άκρη δεν βγαίνει,πρέπει να το πάρουμε απόφαση.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί οι Έλληνες ιδιώτες που ασχολούνται επιχειρηματικά με την Άμυνα όχι απλά πουλάνε στο εξωτερικό.Στα χρόνια τις κρίσης κράτησαν και κρατούν ζωντανές τις εταιρείες τους με δουλειές που κάνουν αποκλειστικά στο εξωτερικό! Ακόμη και στην “δύσκολη” Σαουδική Αραβία.

Τα τελευταία πέντε χρόνια,για παράδειγμα η Miltech του Κώστα Κουτσού έχει παραδώσει τρεις παραγγελίες για θερμικές κάμερες και διόπτρες στη Σαουδική Αραβία.Απ΄ όσο γνωρίζουμε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Υποθέτουμε ότι θα υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα,αλλά η περίπτωση της Miltech έχει να κάνει με την “επίκαιρη” Σαουδική Αραβία.

Μήπως λοιπόν ότι έχουμε να πουλήσουμε να το δώσουμε στους λίγους καλούς Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν απομείνει στον χώρο της Άμυνας; Έτσι δεν θα “βλέπουμε τα εκατομμύρια” να περνούν και να χάνονται όπως φαίνεται ότι θα γίνει και με την περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας.

Όσο για την πανάκεια των διακρατικών συμφωνιών που όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα χρησιμοποιούν ως “καραμέλα διαφάνειας”; Κάποια στιγμή θα πρέπει να πουν στον κόσμο πόσο πιο ακριβά του κοστίζουν και πόσο τελικά εξασφαλίζουν την διαφάνεια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης