Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
08/11/2017 | 00:40
Militaire News

“Ευγνωμοσύνη στους Αεροπόρους μας”! Τι είπε ο ΥΕΘΑ στην εκδήλωση για την εορτή της ΠΑ

Την ευγνωμοσύνη όλων προς τους Αεροπόρους, εξέφρασε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο Ίδρυμα Νιάρχου στο πλαίσιο της εορτής της ΠΑ.

Ο ΥΕΘΑ εξέφρασε  εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας,  “την ευγνωμοσύνη όλων μας, προς τους αεροπόρους μας, πολλοί εκ των οποίων δεν είναι πια ανάμεσα μας, γιατί συμβάλουν τα μέγιστα στην αποτρεπτική μας ισχύ και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας του ελληνικού λαού, ώστε να μπορεί να ασχολείται απρόσκοπτα με τα ειρηνικά του έργα. Αυτή η σεμνή και συμβολική αναφορά είναι μία αναφορά τιμής και αναγνώρισης στη δική τους θυσία και έχουν το δημόσιο έπαινο και το σεβασμό του ελληνικού λαού”.

Ο ΥΕΘΑ είπε επίσης:

 

“Θέλω όμως να αποδώσω και τις οφειλόμενες απ’ όλους μας τιμές στις οικογένειες των αεροπόρων, στις συζύγους, στα παιδιά, στα αδέλφια, στους γονείς που και εκείνοι καθημερινώς, φιλώντας το δικό τους άνθρωπο πριν φύγει για να επιτελέσει την αποστολή του, δεν γνωρίζουν αν θα γυρίσει πίσω. Και κάποιες φορές κάποιοι δεν γύρισαν πίσω. Τιμούμε λοιπόν όλους εκείνους τους συγγενείς, τα αδέλφια, τα μανάδες, τους πατεράδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τις συζύγους των μεγάλων ηρώων του Έθνους.

 

Εκφράζουμε λοιπόν στους μεγάλους «Απόντες» την ευγνωμοσύνη μας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι σύγχρονοι Ίκαροί μας, θα συνεχίζουν να πετούν ακούραστοι με πίστη στα εθνικά ιδεώδη και θα θυμίζουν σε όλους, τις θυσίες των ηρωικά πεσόντων Αεροπόρων, στο Βαλκανικό μέτωπο, στη Μικρά Ασία, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μαρτυρική Κύπρο, αλλά και στον ακήρυχτο πόλεμο στους ουρανούς του Αιγαίου.

 

Είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας των ηρώων της πατρίδας μας και στο πέρασμα των χρόνων είναι το παράδειγμα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές”.

 

Ο ΥΕΘΑ έκανε λόγο για αναβάθμιση της ΠΑ:

 

“Σας διαβεβαιώνω, όπως προανέφερα, ότι η κυβέρνησή μας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν τη βούληση και υποστηρίζουν παντοιοτρόπως την αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας για να υλοποιεί άριστα την υψηλή αποστολή της.

 

Αποτίοντας φόρο τιμής στους απόντες αεροπόρους μας, και στις οικογένειες τους, εύχομαι και παρακαλώ με ευλάβεια, την Παναγία και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να προστατεύουν την Πολεμική μας Αεροπορία και τους αεροπόρους μας”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης