Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
03/11/2017 | 06:15 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Απόφαση της Δικαιοσύνης υποκαθιστά όσους δεν τόλμησαν να διαφυλάξουν την ηρεμία των ΕΔ

Απόφαση της Δικαιοσύνης υποκαθιστά όσους δεν τόλμησαν να διαφυλάξουν την ηρεμία των ΕΔ

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα μια ομάδα στρατιωτικών με αφορμή μια απόφαση Ειρηνοδικείου εμφανίστηκαν ως οι “μοναδικοί νόμιμοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών”. Είχαν προηγηθεί πολλά άλλα γεγονότα. Εξώδικα,μηνύσεις κατά συναδέλφων τους και ανακοινώσεις με τις οποίες καλούσαν τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο να “τραβήξει αυτιά” δημοσιογράφων που είχαν το θράσος να αναρωτηθούν προς τι όλη αυτή η αναταραχή! Ακολούθησαν και εξώδικα με τα οποία ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ να μην γράφεται τίποτα γι΄ αυτούς. Τίποτα δυσάρεστο εννοείται.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να λειτουργεί όπως νομίζει και κρίνεται απ΄ αυτό. Δημοκρατία έχουμε και όλοι μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν,κινούμενοι εντός των ορίων του νόμου.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η ανοχή με την οποία η ιεραρχία αντιμετώπισε όλα αυτά τα γεγονότα. Ανοχή που επέτρεψε ακόμη και τη διακίνηση ανακοίνωσης της συγκεκριμένης ομάδας μέσα από το σύστημα ΠΥΡΣΕΙΑ!

Ακόμη και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ παρατηρήθηκε η ίδια ανοχή. Βουλευτές της αντιπολίτευσης μάλιστα και ειδικά του ΠΑΣΟΚ που δείχνει να μην ξέρει κυριολεκτικά τι του γίνεται στο χώρο της Άμυνας μιλούσαν περί των “μοναδικών νόμιμων επροσώπων των στρατιωτικών”. Η ΝΔ ακόμη χειρότερα ενώ γνώριζε  τα πάντα περί του θέματος ήταν στο ίδιο μήκος κύματος.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση για την αίτηση ανακοπής που έκανε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της ΠΟΕΣ  κατά της “ένωσης καρμπόν”.

Το απόσπασμα της απόφασης έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αφιερώνεται σ΄ όσους δεν είχαν το θάρρος να διαχειριστύν ούτε αυτό το απλό θέμα που όμως είχε να κάνει με την απαραίτητη ηρεμία που πρέπει να επικρατεί στο στράτευμα. Αν δεν το ΄χουν καταλάβει κάποιοι έχουν ευθύνη γι΄ αυτό . Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ξεκάθαρη: η “ένωση καρμπόν” διαλύεται.

Όλα αυτά είναι πλέον παρελθόν. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν τώρα στην ΠΟΕΣ είναι ότι χρειάζεται συνέπεια και σοβαρότητα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης