Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
07/10/2017 | 07:39 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Για ποιους διεκδικεί έκπτωση για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων η ΠΟΕΣ

Για ποιους διεκδικεί έκπτωση για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων η ΠΟΕΣ

Την έκπτωση του 2% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής εισφοράς για αναγνώριση πλασματικών χρόνων σε όλα τα στελέχη της ΠΑ,ζητά με έγγραφό της η ΠΟΕΣ.

Αναφέρει:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. β της παρ. 1 του άρθρου 15 του  σχετικού, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει, ορίζεται ότι: «Ο λογιζόμενος στο διπλάσιο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου και των στρατιωτικών, καθώς και οι αναγνωριζόμενοι πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης, σύμφωνα με τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Όπου για την αναγνώριση των πλασματικών αυτών χρόνων ασφάλισης προβλέπεται καταβολή εισφοράς, η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη, στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς. Η ως άνω εισφορά υπολογίζεται επί των συντάξιμων αποδοχών του ασφαλισμένου κατά το μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς και, εφόσον έχει διακοπεί η απασχόληση, επί των αποδοχών του τελευταίου μήνα απασχόλησης αναπροσαρμοσμένων κατά την ετήσια μεταβολή μισθών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το συνολικό ποσό της κατά τα ανωτέρω εξαγοράς καταβάλλεται σε τόσες μηνιαίες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που αναγνωρίζονται. Το ποσό αυτό μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ, οπότε παρέχεται έκπτωση 2% για κάθε έτος εξαγοράς».

 

  1. Με το σχετικό έγγραφό μας, το οποίο σας κοινοποιήσαμε, ζητήσαμε από τον ΟΛΚΑ να δοθεί η δυνατότητα και στους υπηρετούντες στην ΠΑ συναδέλφους μας να τύχουν της έκπτωσης του 2% εφόσον επιθυμούσαν την εφάπαξ καταβολή των εισφορών, καθόσον εκ παραδρομής δεν είχε προβλεφθεί.

 

  1. Το ΟΛΚΑ με το  σχετικό, το οποίο σας κοινοποίησε, μας γνώρισε ότι μετά από οδηγίες σας, όπως αυτές διατυπώθηκαν με τα  και  όμοια, η ως άνω έκπτωση του 2% δεν προβλεπόταν για όσους συναδέλφους αιτήθηκαν αυτής (της έκπτωσης) μέχρι την 31/12/2016, ενώ από την 01/1/2017.

 

  1. Σύμφωνα με το άρθρο 122 του ανωτέρου  σχετικού νόμου ορίζεται ότι η ισχύς του παρόντος νόμου (δηλαδή του ν.4387/2016) αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται από τις επιμέρους διατάξεις, δηλαδή από τη 12/5/2016, χωρίς να αναφέρεται άλλη ημερομηνία ούτε σε αυτήν, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη επιμέρους διάταξη.

 

  1. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας:

 

α.         Χορηγήσετε τα σχετικά έγγραφά σας και

 

β.         Γνωρίσετε από ποιο θεσμικό ή νομοθετικό κείμενο, το οποίο προφανώς διαλανθάνει της προσοχής μας, προκύπτει η υποχρέωση εφαρμογής της προμνησθείσης διάταξης περί έκπτωσης 2% από την 01/1/2017.

 

  1. Επικουρικά σας γνωρίζουμε ότι οι δύο (2) έτεροι Κλάδοι (ΣΞ και ΠΝ) παρέχουν την έκπτωση αυτή στους συναδέλφους από την έναρξη ισχύος του νόμου (12/5/2016) και εντεύθεν.

 

  1. Οι κ.κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ και ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την παρέμβασή τους και διευθέτηση του θέματος.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης