Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
05/10/2017 | 08:04 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ σε πολεμικές συνθήκες στη Ρόδο, ο κίνδυνος ατυχήματος και ο Ηλιάκης..

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ σε πολεμικές συνθήκες στη Ρόδο, ο κίνδυνος ατυχήματος και ο Ηλιάκης..

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η αποβατική ενέργεια που προβλέπεται στο σενάριο της τελικής φάσης της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ. Η απόβαση γίνεται στη Ρόδο και θα την παρακολουθήσει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Από χθες η περιοχή της Ρόδου, μέχρι και το Καστελόριζο αλλά και την Κρήτη, είναι…πολεμική περιοχή! Η τουρκική αεροπορία έκανε επίδειξη θράσους χθες με πτήσεις οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών αλλά και κατασκοπευτικών αεροσκαφών.
Η Πολεμική Αεροπορία βρέθηκε έναντι πολεμικής κατάστασης έχοντας να αντιμετωπίσει οπλισμένα τουρκικά μαχητικά, με χειριστές προκλητικούς και σε κάποιες περιπτώσεις άπειρους…

Πολλοί θυμήθηκαν χθες στην ΠΑ την ημέρα που χάθηκε ο Ηλιάκης. Η περιοχή και ο τρόπος που πέταξαν χθες οι Τούρκοι θύμησε την τραγωδία. Πάλι βρέθκαν κοντά στην Κρήτη οι Τούρκοι και πάλι πέταξαν με τον ίδιο προκλητικό κι επικίνδυνο τρόπο…

Το πόσο πιθανό είναι ένα ατύχημα φάνηκε και στην πράξη χθες, όταν ένα F-16 της ΠΑ παρουσίασε πρόβλημα με τη πίεση λαδιού και σήμανε συναγερμός. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο χειριστής προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Κάρπαθο. Θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα και με την ένταση που επικρατούσε στην περιοχή να είχαμε άλλες εξελίξεις, τις οποίες φαίνεται πως οι Τούρκοι επιδιώκουν.

Χρειάζεται ψυχραιμία,  ειδικά σήμερα που αναμένεται ότι θα ΄ναι δύσκολη η μέρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης