Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Λιακουνάκος τα ΑΩ των Patriot και το εργοστάσιο “φάντασμα” της Pirelli

Ο Λιακουνάκος τα ΑΩ των Patriot και το εργοστάσιο

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, ρυθμίζει ένα παλαιό και πολύ ενδιαφέρον θέμα στο οποίο είχε πρωταγωνιστήσει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος μέσω αντισταθμιστικων ωφελημάτων είχε βρεθεί με το εργοστάσιο της Pirelli στην Πάτρα στα χέρια του.

Το άρθρο 30 του νομοσχεδίου λοιπόν ασχολείται μ΄ αυτά τα παλαιά ΑΩ που είχε πάρει ο Θ.Λιακουνάκος από την Raytheon .ΑΩ που αφορούσαν στην προμήθεια των Patriot.

Υποτίθεται ότι μέσω εκείνων των ΑΩ θα κατασκευαζόταν αμυντική βιομηχανική μονάδα στην Πάτρα. Οι πιστώσεις ήταν μάλλον σκανδαλώδεις υπέρ του επιχειρηματία, ο οποίος κατόρθωσε σύντομα και μέσω διαφόρων εταιρειών να βρεθεί με το εργοστάσιο της Pirelli στα χέρια του, χωρίς αυτό να παράγει τίποτα.

Ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ και ΓΔΑΕΕ δεν ασχολήθηκαν με το θέμα.

Το 2015, η διοίκηση της ΓΔΑΕΕ που ανέλαβε καθήκοντα μετά από τις εκλογές ανακάλεσε τις πιστώσεις που είχαν δοθεί -έναντι υποχρεώσεών της- από τη Raytheon.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις περίπου για  1,5 χρονο με την εταιρεία  και η περίεργη πολύπλοκη νομοθεσία δεν έδινε άλλη λύση εκτός από  της νομοθετικής ρύθμισης που προέκυψε στο νομοσχέδιο. Ποια είναι αυτή:

-Να πάρει η ελληνική αμυντική βιομηχανία έργο αρκετά πέρα των 40 εκατομμυρίων € απο την Raytheon

– Να εξασφαλιστεί   υποστήριξη και αναβάθμιση αντιαεροπορικών συστημάτων

– Να αποκτήσουν νέους σύγχρονους αισθητήρες τα πολεμικά μας πλοία

– Να εξοπλιστούν οι ειδικές δυνάμεις

Συμπέρασμα; Λεφτά υπάρχουν αρκεί να τα κυνηγήσουμε με επιμονή και μέθοδο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης