Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
12/09/2017 | 12:43
Φ. Καρβουνοπούλου

Κρις Αλαχούζος: “Τα δύσκολα απο τον τυφώνα Ίρμα πέρασαν”

Κρις Αλαχούζος:

«Ο τυφώνας Ίρμα πέρασε. Τα δύσκολα τελείωσαν. Ευτυχώς ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και όλα πήγαν κατ’ ευχήν, με τη βοήθεια της Παναγίας. Τώρα αρχίζει η ανασυγκρότηση της καθημερινότητάς μας. Δεν είχαμε θύματα, ούτε καν τον παραμικρό τραυματισμό. Μερικές υλικές ζημιές σε κάποια σπίτια, που όμως θα φτιαχτούν γρήγορα» είπε ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, Κρις Αλαχούζος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε αργά χθες τη νύχτα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κουίκ επικοινωνούσε όλες αυτές τις μέρες με τον Κρις Αλαχούζο, ενημερώνοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος μάλιστα το Σάββατο είχε προσωπικά επικοινωνήσει με τον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς.

«Θα σας παρακαλέσω να μεταφέρετε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις άπειρες ευχαριστίες μου εκ μέρους όλης της ομογένειας της πόλης μου, για το τηλεφώνημα που μου έκανε το Σάββατο, πριν μας “χτυπήσει” ο Ίρμα. Έδειξε τέτοια ανθρωπιά και πόσο αγαπάει τον Ελληνισμό σε όλον τον κόσμο. Επίσης, ευχαριστώ το υπουργείο Εξωτερικών, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και εσάς, που δείξατε ότι για μια ακόμα φορά ήσαστε κοντά μας σε δύσκολες στιγμές» τόνισε ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Τ. Κουίκ.

Επίσης, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως, με ομόφωνη απόφαση, το ερχόμενο Πάσχα σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του Τάρπον Σπρίνγκς θα επισκεφτεί την Κάλυμνο. «Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα ιστορικά μας. Στο νησί θα κάνουμε και κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων. Ήταν πολύ σημαντικό που συμφώνησαν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ομογενείς και μη» τόνισε ο Κρις Αλαχούζος.

Ο κ. Κουίκ, από τη μεριά του, έδωσε συγχαρητήρια στον Κρις Αλαχούζο γι’ αυτήν του την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε ότι θα έχει και τη στήριξη της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Ο κ. Αλαχούζος είναι δεύτερης γενιάς ομογενής από την Κάλυμνο και εξελέγη πέρυσι δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς, στην όμορφη πόλη της Φλόριντα που λέγεται και «πόλη των σφουγγαράδων», στη νοτιότερη Πολιτεία των ΗΠΑ.

*Το Τάρπον Σπρίνγκς είναι πόλη των ΗΠΑ που βρίσκεται στην κομητεία Pinellas της Φλόριντα με έντονη παρουσία Ελληνοαμερικανών, που είναι πιο έντονη από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης