Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
24/08/2017 | 20:11
Militaire News

“Διπολική” κριτική στο ΥΠΕΘΑ από τη ΝΔ

“Διπολική” Κριτική στις επιδόσεις του ΥΠΕΘΑ σ΄ ότι αφορά στην αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΔ. Λίγο μετά τη μία ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης με δήλωσή του ασκούσε κριτική για το θέμα και πριν από λίγο δήλωση έκανε και ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Η δήλωση Γεωργιάδη: 

 «Η αξιοπιστία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, για μία ακόμη φορά, τίθεται εν αμφιβόλω.

 Στις 6 Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Καμμένος δήλωνε, από το βήμα της  Βουλής, ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ θα ανέλθουν στα 300 εκατ. ευρώ, για το 2017, και θα σταθεροποιηθούν στα 400 – 500 εκατ. ευρώ, τα επόμενα έτη.

 Στις 22 Αυγούστου 2017, η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της αξιοποίησης, μέχρι σήμερα για το έτος 2017, ανέρχονται μόλις σε 650 χιλιάδες ευρώ!

 Οι αριθμοί διαψεύδουν τον κ. Καμμένο, ο βαθμός αποτελεσματικότητας του οποίου συγκεντρώνει χαμηλό μονοψήφιο αριθμό».

Και η δήλωση του Θ.Δαβάκη:

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. σχετικά με το ύψος των εσόδων από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αποκαλύπτει το μέγεθος του εμπαιγμού του κ. Καμμένου προς τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2017, ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ισχυριστεί ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα έφθαναν φέτος «με τους μικρότερους υπολογισμούς γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο», ενώ είχε εκφράσει επίσης την ελπίδα ότι «μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια θα φτάσουμε στα 500 και στα 600 εκατομμύρια, που αναλογούν στο 1/3 ουσιαστικά των δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Από την ανακοίνωση της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. πληροφορούμαστε ότι το ποσό που συγκεντρώνεται από τους διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα αγγίζει το ύψος των 649.200 ευρώ ετησίως, ενώ το σύνολο των εισπράξεων σε βάθος εικοσαετίας εκτιμάται στο ύψος των 13,5 περίπου εκατομμυρίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καμμένος έχει αποδειχθεί εντελώς αναξιόπιστος. Το ερώτημα είναι αν αυτή τη φορά θα έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να απολογηθεί προς τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη για τα όσα ψευδώς ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV