Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
04/06/2017 | 06:05 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Το “λαβωμένο” C-27 και η αναζήτηση άλλων λύσεων για τον στόλο των μεταγωγικών

Το

Το “λαβωμένο” C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, ο έλικας του οποίου βρήκε στον διάδρομο της Σαντορίνης, επέστρεψε στην Ελευσίνα. Θα χρειαστεί κι άλλες εργασίες επισκευής. Ωστόσο αυτό που απασχολεί και προβληματίζει τους επιτελείς είναι τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, αφού το περιστατικό στην Σαντορίνη δεν είναι το μοναδικό που έχει καταγραφεί. Όπως έγραψε το Militaire.gr ακριβώς ίδιο περιστατικό έγινε σε αεροσκάφος C-27 της Λιθουανίας.

Όπως λένε οι πληροφορίες έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στις έλικες του αεροσκάφους από τους κατασκευαστές και ίσως αυτές να ΄χουν προκαλέσει κάποιο θέμα.

Αυτό που μας αφορά είναι το γεγονός ότι έχουμε πληρώσει πολλά για την προμήθεια των συγκεκριμένων αεροσκαφών και ακόμη δεν έχουμε πάρει τίποτα! Τα προβλήματα υποστήριξης και συντήρησης των αεροσκαφών δεδομένα και άλυτα έχουν ρίξει όλο το βάρος του μεταφορικού πτητικού έργου της ΠΑ στα “γηρασμένα” C-130! Υποτίθεται ότι προχωρήσαμε στην αγορά των C-27 για να “ελεφρύνουμε” το έργο των C-130. Δεν συνέβη αυτό.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ηγεσία του ΓΕΑ προσανατολίζεται στην αναζήτηση άλλων λύσεων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προωθημένες,αλλά πολύ ενδιαφέρουσες.

Ακόμη κι αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια θα πρέπει να πιεστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ιταλοί κατασκευαστές για να δώσουν λύσεις και να πάψουν να ρίχνουν τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης