Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
18/05/2017 | 10:42 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Δεν υπάρχει θέμα με το επίδομα ειδικών συνθηκών και για διαζευγμένους”

Γράψαμε για την χορήγηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών προσαυξημένο κατά 115 ευρώ και για τους διαζευγμένους και τον προβληματισμό για την καταβολή του.

Μας πληροφορούν ότι το θέμα έχει ρυθμιστεί:

Το επίδομα των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας θα χορηγείται προσαυξημένο στα  στελέχη που έχουν τέκνα, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης της οικογενειακής παροχής του άρθρου 15 του ν.4354/2015 (Α’ 176). Το επίδομα οικογενειακής παροχής χορηγείται και στους διαζευγμένους (βλ. σελ. 13 στην https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΛ9ΣΗ-0ΝΜ?inline=true ) όπου αναφέρεται ρητά ότι «Η εν λόγω παροχή χορηγείται ανεξαρτήτως του εάν οι γονείς τελούν σε διάσταση, διάζευξη ή χηρεία.» επομένως θα χορηγείται και το επίδομα των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας.

Πρόβλημα υπήρξε παλαιότερα με το επίδομα εξομάλυνσης  (Ν4307/2014 αρθ. 86 παρ. β) για την χορήγηση του οποίου υπήρχε σαν προϋπόθεση η ύπαρξη τέκνων που να αναγνωρίζονται σαν προστατευόμενα μέλη στην φορολογική δήλωση. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε με το άρθρο 11 του Ν4361/2016 για το προσωπικό των Ε.Δ αλλά παρέμενε μέχρι σήμερα για το προσωπικό των Σ.Α. Τώρα το επίδομα εξομάλυνσης καταργείται για όλους με το άρθρο 160 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου και δεν υπάρχει καμία πλέον διάκριση στα επιδόματα ανάμεσα στο προσωπικό των Ε.Δ και Σ.Α που έχει τέκνα, όσο αφορά την οικογενειακή τους κατάσταση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης