Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
05/04/2017 | 09:26
Militaire News

Η εμμονή της ΝΔ για εκλογές και η διαπραγμάτευση

Η εμμονή της ΝΔ για εκλογές και η διαπραγμάτευση

Ο γερμανικός Τύπος γράφει ανοιχτά για τις διαφωνίες που έχουν οι πιστωτές μας μεταξύ τους αλλά οι Έλληνες ευρωβουλευτές τσακώνονται μεταξύ τους μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο για το αν φταίει η ελληνική κυβέρνηση που δεν κλείνει η συμφωνία! Ευθύνες της κυβέρνησης υπάρχουν αλλά δεν είναι αυτές που εμποδίζουν το κλείσιμο της συμφωνίας. Από την άλλη η εμμονή της ΝΔ στο αίτημα για εκλογές με την ελπίδα να γίνει κυβέρνηση φαίνεται ότι αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη. Η ΝΔ έχει την ίδια εμμονή που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να ρίξει τη κυβέρνηση Σαμαρά. Η ΝΔ δεν έμαθε τίποτα απ΄ ότι φαίνεται και αυτό καλό δεν είναι. Για τη χώρα.

Η γερμανική  Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Διαφωνίες για την Ελλάδα»,γράφει: «Μετά από διαπραγματεύσεις μηνών ακόμα να συμφωνήσουν οι πιστωτές για τους δημοσιονομικούς στόχους που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Το βασικό ερώτημα είναι για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ισχύσει ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, που συμφωνήθηκε για το 2018, αλλά και ποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούνται για να επιτευχθεί. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι «θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τέσσερις θεσμοί για να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η δεύτερη αξιολόγηση»…

«Η Αθήνα συνομιλεί με τους δανειστές» είναι ο τίτλος άρθρου στην διαδικτυακή Handelsblatt. Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ παρατηρεί: «Ο χρόνος πιέζει. Τον Ιούλιο η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει περισσότερα από 7 δισ. ευρώ σε διάφορους πιστωτές. Η Αθήνα όμως δεν διαθέτει τα χρήματα. Το ζήτημα της Ελλάδας θα απασχολήσει το επόμενο Eurogroup, την Παρασκευή στη Μάλτα. Οι διεθνείς δανειστές ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση περαιτέρω μέτρα λιτότητας ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Ζητούμενο είναι κυρίως η μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον οι πιστωτές ζητούν και άλλες περικοπές στις συντάξεις. Ένα ακόμα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις είναι οι διαφωνίες μεταξύ των δανειστών. Το ΔΝΤ εξακολουθεί να ζητά μέτρα για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση. Οι ευρωπαίοι δανειστές απορρίπτουν ωστόσο το αίτημα του Ταμείου».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης