Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
20/04/2024 | 16:53 (ενημερώθηκε 2 εβδομάδες πριν)
Militaire News

O «θόλος» του Αιγαίου και τα «θολά σημεία» όσων λέει ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας για την προστασία της φρεγάτας ΥΔΡΑ

O «θόλος» του Αιγαίου και τα «θολά σημεία» όσων λέει ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας για την προστασία της φρεγάτας ΥΔΡΑ
Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων "TROJAN FOOTPRINT (TFP) - 24", Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024. Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ έλαβε χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής της Νατοϊκής Άσκησης "STEADFAST DEFENDER - 24" με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων από την Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία, Μαυροβούνιο. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας περιφέρει από συνέντευξη σε συνέντευξη την «ατζέντα 2030» για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ανανοινώνοντας σημαντικά προγράμματα που μακάρι να υλοποιηθούν. Ο «αντιαεροπορικός θόλος» του Αιγαίου για παράδειγμα θα είναι πολύ σημαντικό να υλοποιηθεί. Επειδή όμως η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχει από καιρό τσακωθεί με την πραγματικότητα ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Σε συνέντευξη του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κ.Δένδιας μίλησε ξανά για τον «θόλο» αλλά και για το φινλανδικό μοντέλο θητείας…

Τα «θολά» που είπε όμως δεν θα τα αφήσουμε να «πέσουν κάτω», γιατί η κοροϊδία πρέπει να έχει και όρια…

Αναφερόμαστε σε όσα είπε για τα «μέτρα αυτοπροστασίας» της φρεγάτας ΥΔΡΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι στο γραφείο του από τις 2 Απριλίου βρίσκονται ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα αντι-drones που έχει τοποθετηθεί στη φρεγάτα ΥΔΡΑ. Ο κ.Δένδιας, αλλά και ο Α/ΓΕΝ απαξιούν να απαντήσουν σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του προσωπικού της φρεγάτας.

Η δημοσιογραφική ομάδα των data journalists δημοσίευσαν και το militaire.gr αναδημοσίευσε ρεποσρτάζ για την προχειρότητα με την οποία στείλαμε τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Το ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο ΕΔΩ 

Ο κ.Δένδιας λέει επίσης στη συνέντευξη του ότι η φρεγάτα ΥΔΡΑ θα αντικατασταθεί από άλλη φρεγάτα «που διαθέτει επίσης τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, «αυτό αναμένεται να συμβεί εντός του επόμενου μήνα».

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ.Δένδιας ότι η επόμενη φρεγάτα που θα πλεύσει στην Ερυθρά Θάλασσα δεν θα έχει το ίδιο σύστημα και γνωρίζει ακόμη καλύτερα και το γιατί. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν απάντησε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης