Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΝ
17/04/2024 | 21:07 (ενημερώθηκε 2 εβδομάδες πριν)
Militaire News

Και το Βέλγιο αποσύρει, άγνωστο για πόσο, τη φρεγάτα του από την Ερυθρά Θάλασσα!

Και το Βέλγιο αποσύρει, άγνωστο για πόσο,  τη φρεγάτα του από την Ερυθρά Θάλασσα!

Η Δανία απέσυρε πριν μερικές ημέρες τη φρεγάτα που είχε στείλει στην Ερυθρά Θάλασσα, λόγω προβλημάτων που προκάλεσαν καθυστερήσεις στην αντίδραση αντιμετώπισης drones. Αν και τα drones τελικά καταρρίφθηκαν, η φρεγάτα αποσύρθηκε και ο  αρχηγός του ναυτικού της Δανίας «χρεώθηκε» την υπόθεση. Η φραγάτα της Δανίας έχει ναυπηγηθεί το 2011…

Τώρα ,όπως γράφει το neostrategy.gr και το Βέλγιο αποσύρει τη φρεγάτα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδικού ιστότοπου που ασχολείται με τα τεκταινόμενα στον τομέα της ναυτικής ισχύος, marineschepen.nl , ένας αντιαεροπορικός πύραυλος τύπου RIM-7 Sea Sparrow απέτυχε να εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια άσκησης αντιμετώπισης επιθέσεως από drone. Το βελγικό υπουργείο άμυνας έδωσε διαταγή να σταματήσει η ανάπτυξη της φρεγάτας τύπου Μ «Λουίζ-Μαρί» στην Ερυθρά Θάλασσα για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο, μετά την αποτυχία του πληρώματος του εν λόγω πλοίου να περάσει μια σειρά από τεχνικούς ελέγχους και ασκήσεις ετοιμότητας. Το Βελγικό Γενικό Επιτελείο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για λόγους εθνικής ασφάλειας, όπως επικαλέστηκε.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε προς το παρόν καμμία ανησυχία για τη φρεγάτα ΥΔΡΑ, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα για την αντι-drone προστασία του πλοίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης