Υποστηριξε το militaire
10/04/2024 | 05:15

«Τρίτη στην κερδοφορία μεγάλων επιχειρήσεων, στον πάτο στις αυξήσεις μισθών η Ελλάδα»! Κ.Τσουκαλάς

Militaire News

Στην Ελλάδα βάσει των ερευνών του ΟΟΣΑ είμαστε τρίτοι στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και προτελευταίοι στην αύξηση μισθών! Η ανισότητα είναι εξόφθαλμη», δηλώνει ο Κώστας Τσουκαλάς.

Ο γνωστός εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς αποφάσισε να εμπλακεί με την πολιτική και είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η απόφαση του υποστηρίζεται απόλυτα με το επιχείρημα ότι ένα τεράστιο ποσοστό της εθνικής νομοθεσίας που έχει να κάνει με τους εργαζόμενους ,καθορίζεται από την Ευρώπη.

Σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση ,λέει ότι δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε που επιστρέψαμε στα 706 ευρώ καθαρά, όταν το 2009 λέγαμε πως θα αποφύγουμε να γίνουμε η γενιά των 800 ευρώ. Ακόμη κι αυτή η αύξηση όμως αφορά 560.000 εργαζόμενους κι όχι το 1,7 εκατομμύρια εργαζομένων που δεν έχουν συλλογικές συμβάσεις! «Η κυβέρνηση θεοποίησε τις ατομικές συμβάσεις κι αυτά είναι τα αποτελέσματα», λέει ο κ.Τσουκαλάς.

Μπορούν να ανακτηθούν εργασιακά δικαιώματα που χάθηκαν κατά τη διάρκεια των μνημονίων; Ο κ.Τσουκαλάς υποστηρίζει πως ναι. «Είναι απόφαση μιας κυβέρνησης οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν», λέει .

O Κώστας Τσουκαλάς ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2010 που ίδρυσε το προσωπικό του  δικηγορικό γραφείο και έχει χειριστεί τα τελευταία έτη εκατοντάδες υποθέσεις όλων των φασμάτων του δικαίου. Είναι μαχόμενος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει ειδικευθεί στο εργατικό δίκαιο, στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό δίκαιο, όπως και στο Τραπεζικό Δίκαιο με επίκεντρο την ρύθμιση οφειλών (δικαστικά και εξωδικαστικά).  Υποθέσεις που χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια διαμόρφωσαν μέρος της επικρατούσας νομολογίας των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, ενώ υπερασπιζόμενος δανειολήπτες ακύρωσε δικαστικά εκατοντάδες πλειστηριασμούς και πέτυχε μερικές από τις μεγαλύτερες διαγραφές οφειλών στην ιστορία του ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά). Ο ίδιος αναλαμβάνει προσωπικά τις υποθέσεις.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης