Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Κοσσυφοπέδιο: Αδειάζει την Ντόρα το μέγαρο Μαξίμου ή κρύβεται πίσω της;

Κοσσυφοπέδιο: Αδειάζει την Ντόρα το μέγαρο Μαξίμου ή κρύβεται πίσω της;

Να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ως εισηγήτρια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης πρότεινε την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να προκληθεί διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισαν σήμερα την εισήγηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών και αδελφής του πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, ως προσωπική της πρωτοβουλία, «προσωπική γνώμη», «μη δεσμευτικό κείμενο» και απλώς «εσωτερική έκθεση» στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης.

Ουσιαστικά, το μέγαρο Μαξίμου, δια του υπουργείου Εξωτερικών, προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την Ν. Μπακογιάννη, αφού, όπως σημείωναν οι ίδιες διπλωματικές πηγές, η Αθήνα «ακολουθεί απαρέγκλιτα τις πλάγιες ελληνικές θέσεις και δεν αλλάζει στάση έναντι του Κοσόβου και της Σερβίας».

Μένει, βέβαια, να αποδειχτούν οι παραπάνω ισχυρισμοί αληθείς και όχι μια ακόμα προσπάθεια του μεγάρου Μαξίμου να κρυφτεί πίσω από την «πρωτοβουλία» της Ν. Μπακογιάννη. Πόσο μάλλον, όταν το Βελιγράδι αφήνει να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία έμμεσης «αναγνώρισης» του Κοσόβου δεν ήταν απλά μια «προσωπική γνώμη» της Ν. Μπακογιάννη, αλλά εκπορεύθηκε από «κύκλους» εντός και εκτός της Ελλάδας.

Οπως και να’ χει, σύμφωνα με το αφήγημα των διπλωματικών πηγών, η πρώην υπουργός Εξωτερικών η οποία μάλιστα σήμερα και είναι και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με την πρότασή της, διέπραξε ατόπημα.

Κι’ αυτό διότι η ίδια διατύπωσε και προώθησε θέσεις που είναι αντίθετες στην πάγια ελληνική πολιτική έναντι του Κοσσόβου, το οποίο δεν αναγνωρίζει. Εντός της ΕΕ, μαζί με την Ελλάδα, την ίδια στάση κρατούν η Κύπρος, η Σλοβακία και η Ρουμανία. Αραγε, προτού προβεί σε μια τέτοια κίνηση, η Ν.Μπακογιάννη είχε προβεί σε κάποια συνεννόηση με τη Λευκωσία;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης