Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
08/04/2024 | 19:22 (ενημερώθηκε 3 εβδομάδες πριν)
Militaire News

Ερώτηση στη Βουλή για τα vip αεροσκάφη της κυβέρνησης

Ερώτηση στη Βουλή για τα vip αεροσκάφη της κυβέρνησης

Επιτέλους μια ερώτηση στη Βουλή για τις πτήσεις με τα VIP αεροσκάφη! Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την κατέθεσε. Υπενθυμίζουμε ότι τα VIP αεροσκάφη είναι τα μοναδικά που προσεγγίζουν διαθεσιμότητες 100%!!! Η κυβέρνηση δεν ξεμένει ποτέ από VIP αεροσκάφος και γι΄ αυτό άλλωσε αγόρασε ένα  Falcon και βρίσκεται στα παζάρια για ένα ακόμη!

Η ανακοίνωση και η ερώτηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

 

Κατατέθηκε σήμερα Ερώτηση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρη Μπιάγκη, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, με τίτλο «Αλόγιστη και εκτός θεσμικού πλαισίου χρήση αεροσκαφών μεταφοράς Υψηλών Προσώπων», προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Επικρατείας, προκειμένου να καταγγείλουμε την αλόγιστη και εκτός θεσμικού πλαισίου χρήση δημοσίου υλικού και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση και κυρίως από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για προσωπικό του όφελος.

Η Πολιτεία, αλλά πρωτίστως ο Πρωθυπουργός οφείλει να τηρεί τους θεσμούς, τους διεθνείς κανόνες και διαδικασίες, τη νομιμότητα και να στηρίζει τα συμφέροντα του δημοσίου και να μην επιδίδεται σε αλόγιστες και καταχρηστικές σπατάλες.

Συγκεκριμένα, στην υπόψη ερώτηση αναφέρεται ότι,

Η κυβέρνηση διαθέτει αριθμό πτητικών μέσων (VIP αεροσκαφών) για την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των Υψηλών Προσώπων της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της χώρας, των οποίων η πτητική εκμετάλλευση και συντήρηση διενεργείται από την 352 Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (112ΠΜ/352 ΜΜΥΠ).

Πληθώρα δημοσιευμάτων του εγχώριου έγγραφου και ηλεκτρονικού Τύπου, των τελευταίων τεσσάρων (4) τουλάχιστον ετών, αναφέρονται σε σωρεία περιστατικών κατάχρησης εκμετάλλευσης των εν λόγω αεροσκαφών, αλλά και μη τήρησης των προβλεπόμενων αερολιμενικών διατάξεων που αφορούν στα απαραίτητα έγγραφα προς εκτέλεση αυτών των πτήσεων.

Πρόσφατα, σύμφωνα με το flightaware.com, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απογειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 15.03.2024 (16:34) από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, και ακολούθησε κατεύθυνση προς την Αίγυπτο, με διακοπή του στίγματος του αεροσκάφους μετά από 40’ πτήσης νότια της Κρήτης. Το αεροσκάφος φαίνεται να προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Όασης Siwa, περίπου 560 Km μακριά από τον προγραμματισμένο τόπο συνάντησης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι, όπου o πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι πραγματοποίησαν διήμερες διακοπές σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο.

Παρόμοιο περιστατικό μυστικής πτήσης του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους συνέβη από την Ολλανδία στο αεροδρόμιο Le Bourget της Γαλλίας, όπου το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρέμεινε μόλις 25’, όπως δημοσίευσαν οι data journalists. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε εξηγήσεις αλλά επέλεξε να «σβήσει» από την καταγραφή πτήσεων το στίγμα του αεροσκάφους, ενώ με εντολή από το Μαξίμου εκδόθηκε διαταγή με την οποία απειλείται με κυρώσεις στην Πολεμική Αεροπορία αν κάποιος «διαρρεύσει ξανά κίνηση του πρωθυπουργικού vip»! Η κυβέρνηση δεν στέλνει πλέον ονομαστικές λίστες των επιβατών, αλλά μόνο τον αριθμό τους!!!

Δεδομένου ότι, το κόστος ανά ώρα πτήσης του αεροσκάφους και της εκπαίδευσης των πληρωμάτων καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεδομένου ότι, η αποστολή και ο σκοπός διάθεσης των αναφερομένων πτητικών μέσων δεν είναι για τουριστικούς λόγους.

Δεδομένου ότι, η τροποποίηση του υφιστάμενου προγραμματισμού συντήρησης των VIP πτητικών μέσων συνεπάγεται επιβαρύνσεις και επισφάλειες, τόσο στην πτητική τους ικανότητα, όσο και στο αντίστοιχο κόστος για το Δημόσιο, έναντι συμφωνημένων υπηρεσιών συντήρησης σε ανάδοχες εταιρείες.

Δεδομένου ότι, η μη ύπαρξη δηλωτικού επιβαινόντων και φορτίου αποτελεί σοβαρή παραβίαση αερολιμενικών διατάξεων.

Δεδομένου ότι, η διακοπή μετάδοσης του στίγματος πτήσης του αεροσκάφους αντιβαίνει τους διεθνείς εναέριους κανονισμούς και εκθέτει τη χώρα μας.

Δεδομένου ότι, τα εν λόγω αεροσκάφη ανήκουν στους Έλληνες φορολογούμενους και στην Ελληνική Δημοκρατία, ενώ η Πολιτεία και πρωτίστως ο Πρωθυπουργός οφείλει να στηρίζει τα συμφέροντα του δημοσίου και να μην επιδίδεται σε αλόγιστες και καταχρηστικές σπατάλες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Γιατί αποκρύφτηκαν τα δηλωτικά επιβαινόντων και φορτίου, καθώς και τα στοιχεία πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους;

2. Εκτελέστηκαν πτήσεις VIP αεροσκαφών με συμμετοχή προσώπων εκτός της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, και αν ναι, πόσες, πότε και για ποια πρόσωπα;

3. Πόσες είναι οι ετήσιες ώρες πτήσης VIP αεροσκαφών κατά την τελευταία δεκαετία και ποιο είναι το αντίστοιχο κόστος χρήσης τους;

4. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τροποποιήθηκε ο υφιστάμενος προγραμματισμός συντήρησης των VIP πτητικών μέσων, λόγω απαιτήσεων πτήσεων της Πολιτικής Ηγεσίας, και αν ναι, πόσες φορές και για ποια πρόσωπα;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV