Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
04/04/2024 | 10:39
Militaire News

Πότε είναι το Πάσχα 2024 – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Πότε είναι το Πάσχα 2024 - Πότε κλείνουν τα σχολεία

Το Πάσχα 2024 έρχεται και τα μαθήματα στα σχολεία θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Απριλίου. Τότε τα σχολεία θα κλείσουν για διακοπές δύο εβδομάδων.

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου ενώ φέτος το Πάσχα είναι την Κυριακή 5 Μαΐου. Έτσι, τα σχολεία για το Πάσχα θα είναι κλειστά από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και την Κυριακή 12 Μαΐου.

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Θα έχουν διακοπές για να ξεκουραστούν για 16 μέρες.

Πάντως, οι μαθητές θα χάσουν και μία επιπλέον ημέρα αργίας, καθώς φέτος, η αργία της Πρωτομαγιάς πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη: Μεταφέρεται για την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου 2024.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι 2024

Σύμφωνα με τον νόμο, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές 2024.

Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει σε Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο. Έτσι, τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Σημειώνεται ότι σε όλα τα σχολεία την τελευταία μέρα δεν γίνεται μάθημα αλλά κάποιου είδους γιορτή με αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές δραστηριότητες.

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, καθώς για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης