Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
03/04/2024 | 05:32 (ενημερώθηκε 4 εβδομάδες πριν)
Militaire News

«Το κοινό παρελθόν και ιδεολογία Ερντογάν-Ιμάμογλου»! Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος

«Το κοινό παρελθόν και ιδεολογία Ερντογάν-Ιμάμογλου»! Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου

      Το κοινό παρελθόν και ιδεολογία
             T. Erdoğan  – E. Imamoğlu

  Αναρωτιούνται ποιός είναι ο Ε.Imamoğlu ;
 H παρακάτω ανάλυσή μου στον ΑΝΤ1 , είναι ακριβώς πριν 5 χρόνια ( 25 Απριλίου 2019).
Νομίζω επαληθεύτηκε.
Ekrem İmamoğlu

Είναι ένα ” παιδί” του Πόντιου ( Σινώπη) N. Erbakan*, όπως και ο T.Erdoğan.
Ποντιακής καταγωγής από το Cevizli του Akçaabat της επαρχίας Τραπεζούντας , όπως ο T. Erdoğan, από την Ποταμιά/ Potamya/Güneysu της Ριζούντας.
Δήμαρχος της Πόλης, όπως ο T. Erdoğan και
Πιθανότατα Πρόεδρος της Τουρκίας τον Μάιο του 2028, με στήριξη του συστήματος Erdoğan ( όχι του ΑΚΡ) κατά πάγια τακτική του οθωμανικού και Τουρκικού συστήματος πολιτικής διαδοχής.
*σημ.:
O N.Erbakan με το Millî Görüş/ εθνική γνώμη , υποστήριζε ότι η Τουρκία μπορεί να αναπτυχθεί με τη δική της ισχύ προστατεύοντας τις θρησκευτικές της αξίες και προχωρώντας με ταχύτερα βήματα ανταγωνιζόμενη τις δυτικές χώρες και υπέρ των στενότερων σχέσεων με τις μουσουλμανικές χώρες.
Με άξονα το Millî Görüş, ο Erbakan υπήρξε ιδρυτής και ηγέτης πολλών ισλαμικών πολιτικών κομμάτων στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 2010. Συγκεκριμένα του Κόμματος Εθνικής Τάξης (MNP), του Κόμματος Εθνικής Σωτηρίας (MSP), του Κόμματος Ευημερίας (RP), του Κόμματος της Αρετής (FP) και του Κόμματος της Ευτυχίας (SP).
Φυλακίσθηκε για τις πολιτικές ιδέες του και την παραβίαση του διαχωρισμού θρησκείας – κράτους όπως οριζόταν από το Σύνταγμα . Συνέπλευσε με τον Ecevit στην Κύπρο. Συνέπλευσε με την T. Ciller στα Ίμια .
Διετέλεσε Πρωθυπουργός ( Ιούνιος 1996 – Ιούνιος 1997) και μεταξύ άλλων υπήρξε πνευματικός πατέρας του T. Erdoğan και εμπνευστής του Ε.Imamoğlu.
To πολιτικό έργο του, συνεχίζει σήμερα ο γιός του Fatih( Πορθητής) Erbakan , 28ος βουλευτής Κων/πολης με το Κόμμα νέας Ευημερίας.
  Κατά τα λοιπά στην Ελλάδα κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για τις αγαθές προθέσεις του E.Imamoğlu και την όψιμη  φιλία της αναθεωρητικής Erdoğanικής Τουρκίας.
   Πόσο δραματικά λάθος …..
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV