Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
10/03/2024 | 05:25 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

Ψήφισμα για αποχή της αντιπολίτευσης από τη Βουλή λόγω της καταπάτησης του Συντάγματος

Ψήφισμα για αποχή της αντιπολίτευσης από τη Βουλή λόγω της καταπάτησης του Συντάγματος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ψήφισμα προς υπογραφή από τους πολίτες προωθεί ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μοσρτόπουλος, γνωστός και από την υπόθεση της επιχείρησης-φιάσκο στη Λιβύη, για την οποία εκπροσωπεί νομικά επιζήσαντες.

Ο κ.Μορτόπουλος «ανέβασε» στο change.org ψήφισμα με αφορμή την πρωτοφανή περιφρόνηση κυβέρνησης για το Σύνταγμα. Τα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι πρωτάκουστα και ο δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Μπορείτε να υπογράψετε ΕΔΩ

Το ψήφισμα αναφέρει:

«…το Σύνταγμα δέχτηκε την πρώτη του μεταπολιτευτική ευθεία ρωγμή με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτό το ψήφισμα δεν σχετίζεται με τις προτιμήσεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς στο θέμα της Παιδείας.

Αφορά την τήρηση του Συντάγματος ως θεμέλιο του Πολιτεύματός μας, ως βάση της κοινωνικής συνεννόησης, ως Κοινωνικό Συμβόλαιο, ως τη μόνη τελικά εγγύηση προστασίας του ανθρώπου από την Εξουσία και εκφράζει το φόβο και την ανησυχία μας ότι η Εκτελεστική Εξουσία απειλεί πλέον τις υπόλοιπες αλλά και τις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες.

Με το ψήφισμα αυτό καλούμε όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να απόσχουν από τις εργασίες της Βουλής, αρνούμενα να εισέλθουν στο κτήριο, μέχρι την ακύρωση του αντισυνταγματικού νόμου ή μέχρι τις επόμενες εκλογές αποκηρύσσοντας ταυτόχρονα κάθε μορφής βία.

Άλλως, η συνέχιση συμμετοχής της Αντιπολίτευσης, Μείζονος και Ελασσόνων, στις εργασίες μιας Βουλής που νομοθετεί αντισυνταγματικά, μόνον ως συνέργεια μπορεί να εννοηθεί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης