Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
04/03/2024 | 05:10 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

Επιστολή στρατιωτικών σε βουλευτή της ΝΔ για ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Επιστολή στρατιωτικών σε βουλευτή της ΝΔ  για ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τα στρατιωτικά νοσκομεία -ενοποιήσεις και απόδοση στο ΕΣΥ- έχουν προκαλέσει μεγάλο αναβρασμό στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενδεικτική είναι η ανοιχτή επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Ελλήνων Στρατιωτικών προς την Άννα Ευθυμίου, βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ. Η κυρία Ευθυμίου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τα στρατιωτικά νοσοκομεία που προκάλεσε την αποστολή της ανοιχτής επιστολής του ΠΑΣΕΣ:

Προς: Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κας Άννας Ευθυμίου

 

Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας

 

 

Αξιότιμη κυρία Βουλευτής,

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) έγινε κοινωνός πολλών και έντονων παραπόνων μελών του κι όχι μόνο, με την ερώτηση 3503 της 29-2-2024 που καταθέσατε στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού των Σωφρονιστικών Καταστημάτων στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία».

Μάλιστα, μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η συγκεκριμένη ΕΡΩΤΗΣΗ από βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης,, καθόσον έρχεται σε «ΕΥΘΕΙΑ ΡΗΞΗ» με όσα επανειλημμένες φορές έχουν απαντήσει Υπουργοί της δικής σας κυβέρνησης επί του θέματος στο παρελθόν. Δηλαδή πως την ώρα που υπάρχει τεράστιο χρέος προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία, έλλειψη υγειονομικού προσωπικού και φυσικά πολύ αυξημένες απαιτήσεις σε καθημερινή βάση, δεν είναι δυνατόν να συζητιέται η επιβάρυνση των στρατιωτικών νοσοκομείων με εργαζόμενους πέραν αυτών που ήδη προβλέπεται. Χαρακτηριστικά θα σας υπενθυμίσουμε τι απάντησαν οι δικοί σας αρμόδιοι Υπουργοί στην ΕΡΩΤΗΣΗ 3582 της 26-1-2021 του τότε βουλευτή Ηρακλείου, Γεώργιου Λογιάδη του Μέρα25 με θέμα «Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των σωφρονιστικών υπαλλήλων από τα στρατιωτικά νοσοκομεία»:

1. Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης (Αριθ.Πρωτ. 1500.1/8608/2021/19). Τα θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των σωφρονιστικών υπαλλήλων εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

2. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής (Φ.900α/2944/17574/18-2-2021).

α. Το έργο των ΣΝ είναι ήδη εξαιρετικά βεβαρημένο.

β. Με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, το προσωπικό των σωφρονιστικών υπαλλήλων έχει πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων (ΣΝ). Ειδικότερα, με τις διατάξεις των Φ.700/4/132914/Σ.3317/25 Μαϊ 05/ΥΑ (Β΄827) και Υ4α/Οικ.18421/14 Φεβ 11/ΚΥΑ (Β΄257) κανονιστικών αποφάσεων, έχει τη δυνατότητα πρόσβασης και παροχής υγειονομικής περίθαλψης στα ΣΝ του Στρατού Ξηράς, με τις διαδικασίες που καταγράφονται επί αυτών, όπως κάθε πολίτης.

γ. Υφίστανται αναλογιστικές μελέτες των Διευθύνσεων Υγειονομικού των Γενικών Επιτελείων.

Κυρία Βουλευτής,

το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. έχει έδρα στο δήμο Θεσσαλονίκης, εκλογική σας περιφέρεια και ευκόλως γίνεται αντιληπτό ότι πολλά μέλη μας, διάκεινται μέχρι σήμερα πολύ ευνοϊκά απέναντί σας. Μας ζήτησαν λοιπόν δια αυτής της ανοικτής επιστολής να σας μεταφέρουμε δημόσια την απορία-έκπληξη-αγανάκτηση-οργή τους προς αυτή την ΕΡΩΤΗΣΗ που καταθέσατε καθόσον προεκλογικά δεν είχατε αναφέρει ότι προτίθεστε να θέσετε τέτοιο θέμα και φυσικά θεωρώντας ότι είστε δίπλα στο προσωπικό των ΕΔ θα περίμεναν από εσάς να υπερασπιστείτε την μη ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων πόσο μάλλον τη σταδιακή τους υπαγωγή στο ΕΣΥ, την ανάγκη ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και παράλληλα να συνδράματε και εσείς στην προσπάθεια για άμεση καταβολή των οφειλόμενων στα στρατιωτικά νοσοκομεία όπως πολλοί συνάδελφοί σας βουλευτές κάνουν.

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ως Πανελλήνιο Σωματείο με έδρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ζητάμε-προσδοκάμε από εσάς, βουλευτή της Α  Θεσσαλονίκης, να αποσύρεται τη συγκεκριμένη Ερώτηση και σας παρακαλούμε θερμά να συστρατευτείτε στην τιτάνια προσπάθεια προστασίας και υπεράσπισης των στρατιωτικών νοσοκομείων που τόσο το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. όσο και άλλοι φορείς καταβάλουν.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης